NAJAVA DOGAĐAJA

Dečja radionica
U subotu, 27. marta, u okviru onlajn radionica Kulturnog centra najmlađi mogu naučiti „Kako se može spasiti drvo”, uz „Persu kutak za zdrav trenutak” i „Ajron sportski izazov”. Radionica „Kako se može spasiti drvo” organizuje se u sklopu aktivnosti „Čitanjac sa bibliotekarima” Gradske narodne biblioteke. Program počinje u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

Pozorišna predstava
Urađena po drami Đerđa Špira, pozorišna predstava „Prah” , u adaptaciji i režiji Veljka Mićunovića, biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra u subotu, 3. aprila u 19 časova. Uloge tumače Nataša Ninković i Zoran Cvijanović. Ulaznice po ceni od 1000 dinara se prodaju svakog radnog dana na biletarnici KC-a od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Novi svetski poredak
Izložba likovne umetnice Ane Cvejić „Novi svetski poredak” biće otvorena u Kulturnom centru od 1. do 21. aprila. U seriji crteža – slika, urađenih kombinovanom tehnikom u velikom formatu sa provokativnim imenom postavke, autorka je želela da prepozna savremna značenja i da pokuša da dešifruje emocije modernog čoveka u vremenu tehnološke, birokratske i holivudizovane realnosti. Otvaranje je zakazano za četvrtak, 1. april, u 12 časova na Fejsbuk stranici Kulturnog centra uz autorsko vođenje kroz izložbu.

Filmska lektira
U okviru ciklusa „Filmska lektira, u četvrtak, 25. marta, prikazuje se film Ingmara Bergmana „Persona”, a u sredu, 31. marta, i četvrtak, 1. aprila, naučnofantastični film „Planeta majmuna”. Projekcije počinju u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Ulaz je besplatan.