NAJAVE DOGAĐAJA

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN
U poslednjoj nedelji Francuskog filmskog karavana, u četvrtak, 13. februara, prikazuje se film „Ljudi ptice”. Projekcija je u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova, a ulaz je besplatan. Filmski ciklus je organizovan u saradnji sa Francuskom institutom u Srbiji.

ŠTA ME SNAĐE
U petak, 21. februara, od 20 časova u KC-u biće izvedena pozorišna komedija „Šta me snađe” u kojoj igra Anđelka Prpić. Tekst je napisao Nebojša Romčević, a režiju glumac i režiser Branko Đurić Đuro. Karte su u prodaji na biletarnici KC-a, svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 1000 dinara. Više na www.kczr.org

NOVA IZLOŽBA U MUZEJU
Dvojna izložba „Projekat Tolerancija: izložba plakata” i „Mala retrospektiva Mirka Ilića” biće svečano otvorena u petak, 21. februara, u 19 časova u salonu Narodnog muzeja. Nadležni kustos je Dejan Vorgić, kustos – istoričar umetnosti. Izložba će biti otvorena do 3. aprila. Ulaz je slobodan.

BITKA NA NERETVI
Tribina „Bitka na Neretvi” biće održana u utorak, 18. februara u Kulturnom centru. Uvodničar je Šandor Mesaroš, oficir u penziji. Tribina počinje u 19 časova u maloj sali.

IZVAN FOKUSA
Izložba „Izvan fokusa” nastala je prilikom etnoloških istraživanja sprovedenih 2017. godine pod okriljem Centra za kulturu „Veljko Dugošević” iz Kučeva i Udruženja „Jedinstvo Vlaha Srbije”. Čine je 21 rad fotografa i umetnika Vladimira Petrovića i biće postavljena u malom salonu KC-a od četvrtka, 20. februara, pa do kraja meseca. Više na: www.kczr.org

POZORIŠNI REPERTOAR
Dramska scena (Velika sala)
U petak, 14. februara, u 20 časova mjuzikl „Bilo jednom u Banatu” režija V. Lazić.
Biletarnica pozorišta radi radnim danima i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Brojevi telefona su: 560-141, 561-135 i 560-136.