NAJAVE DOGAĐAJA

KOMEMORACIJA I IZLOŽBA
Komemoraciju povodom 75. godišnjice deportacije Jevreja iz Zrenjanina je u četvrtak, 18. avgusta, U 17.30 časova, kada će biti spušteni venci u Begej sa Pešačkog mosta. U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin je u 18.30 časova svečano otvaranje izložbe „Nestali u Holokaustu – Zemun: Svaka slika priča”, čiji je autor Nenad Fogel. Komemoracija u baroknoj sali Gradske kuće je u 19 časova. Organizatori su Jevrejska opština Zrenjanin i Grad Zrenjanin.

IZLOŽBA
Izložba radova Aleksandra Stanojevića biće otvorena u petak, 19. avgusta, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanin.

UMETNICI IZ RUSIJE
U Kulturnom centru će u sredu, 24. avgusta, u 18 časova, biti otvorena izložba Škole crtanja iz Obnjinska – Rusija u saradnji sa Školom crtanja Viorela Flore. Već treći put umetnici iz Obinjska se predstavljaju u Srbiji.

FILM
U sredu, 24. i četvrtak, 25. avgusta u maloj sali Kulturnog centra, od 21 sat, u okviru Ciklusa klasika – Gangsterski film, biće emitovan film: „Ubice” – SAD. Režija Don Sigel. Reč je o ekranizaciji kratke priče Ernesta Hemingveja. U glavnoj ulozi je Li Marvin. Ulaz je besplatan.

MUZEJ ZA „DANE PIVA”
Izložbeni saloni Narodnog muzeja Zrenjanin radiće produženo tokom predstojećih „Dana piva”, od 23. do 28. avgusta, a stalna postavka uobičajeno. U Salonu će biti izložba „Pazi, snima se! – Vek bioskopske kulture u Zrenjaninu”, u Malom salonu „Nestali u Holokaustu – Zemun, svaka slika priča priču”, a u Holu postavka dečjih radova „Odjeci – Divno smo se družili”. Ulaz je besplatan! Izložbeni saloni: utorak – petak, 9–13, 15–22 časova; subota 9–13, 17–22; nedelja 18–22 časova; Stalna postavka: utorak – petak 8:30 –18:30; subota 8:30–12:30 časova.

KONCERT
Koncert orkestra „Stardust” je u petak, 19. avgusta, u 20 časova, ispred Mesne zajednice „Veljko Vlahović”. Gost večeri je Jovica Jašin koji će izvesti odlomke iz monodrame „Ima jedna zemlja”, rađenoj prema knjizi „Pisma iz Srbije” satiričara Bojana Ljubenovića.