NAJAVE DOGAĐAJA

IZLOŽBA
Izložbu fotografija Nemanje Živkovića u holu Kulturnog centra Zrenjanina otvorena je do 16. marta. Autor je završio osnovne i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu – Odsek fotografije i izlagao na brojnim izložbama.

PERFORMANS
Pobednički performans, Work in Progress „Kreativni pogon” iz Novog Sada, na Konkursu Fondacije Trag i Nacionalne koalicije za decentralizaciju biće izveden u Kulturnom centru, u petak, 10. marta, u 20 časova. Režija i koreografija Margareta Taboroši, „Novosadsko pozorište”. Ulaz je besplatan.

„BLUZ”- BLUES
Izložba fotografija „Bluz” Željke Gavrilović biće otvorena u petak, 10. marta u izložbenom salonu Kulturnog centra, u 19 časova. Više na www.kczr.org

KONCERT
Zrenjaninski kamerni orkestar u saradnji sa Zavodom za kulturu Vojvodine organizuju koncert kamerne muzike u Kulturnom centru, u subotu, 11. marta, u 19 časova. Solisti su Ivana Pavlović – harfa i Milena Stanišić – harfa. Dirigent je Dejan Savić. Ulaz je slobodan.

BERZA PLOČA
U nedelju, 12. marta u Kulturnom centru je od 10 do 14 časova Berza gramofonskih ploča – prodaja, zamena, kupovina: 061/2952592.

DEČJI KVIZ
Kulturni centar, u saradnji sa Predškolskom ustanovom Zrenjanina organizuje edukativni i zabavni kviz, „Ko će bolje, ko će pre?”. Učestvuju pripremne grupe zabavišta. svakog dana, od ponedeljka, 13. do petka, 17. marta, od 10 časova, a finale je u utorak, 21. marta.

TRIBINA
Tribina „Slika socijalizma u filmovima nastalim nakon raspada Jugoslavije” biće održana u utorak, 14. marta u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra. Govoriće Nemanja Zvijer, sociolog, a moderator je Miroslav Samardžić.

FILM
U sredu, 15. i četvrtak, 16. marta, od 20 časova, Kulturni centar, u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji, u okviru Francuskog filmskog karavana, počinje Ciklus francuskog filma – „Hronike svakodnevnog nasilja” – „Dežurna služba”. Režija Alis Diop. Ulaz je besplatan.

SENSARTIKA
U baroknoj sali Gradske kuće, u četvrtak, 16. marta, u 20 časova biće održan koncert tria Sensartika: Sonja Kalajić – violina, testera, kastanjete, Miloš Marić – gitara i Darko Armenski – klarinet, saksofon, gajde, kaval. Ulaz je besplatan.

PREDSTAVA
Komedija „Veliki talas” biće izvedena u petak, 17. marta u 20 časova. Režija Nenad Gvozdenović. Igraju Ljiljana Stjepanović, Lana Karaklajić, Pavle Pekić, Tanja Bošković, Rade Marković i Stevan Piale. Karte se prodaju svakodnevno i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 900 dinara za organizovane posete 800, a za đake i studente 400 (broj je ograničen).

POZORIŠTE
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” u petak, 10. marta, u 20 časova, na programu je predstava „Leda”. Na Sceni „Todor Manojlović”, u subotu, 11. marta, u 20 časova, igra se „Imanje i nemanje” a u utorak, 14. marta, u 20 časova, „Priča o Feniksima”. U subotu u 10 časova, na Lutkarskoj sceni je „Guskalica”.

PREDAVANjA
Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR održaće dve edukativne tribine „Volim Zrenjanin – I ja se borim”, u petak, 10. marta: od 14 časova u Zrenjaninskoj gimnaziji i od 17 časova u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin”. Briga o zdravlju naših mladih misija je svih nas, kao i podrška obolelim mališanima, a Biblioteka se pridružuje kampanji „I ja se borim”, koja je počela 15. februara, na Svetski dan dece obolele od raka i traje cele godine.

„(NE)STAJANjE”
Poetska zbirka „(Ne)stajanje Gorane Aćimović biće predstavljena u ponedeljak, 13. marta od 18 časova na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”. Govoriće Radivoj Šajtinac, a utorka i prijatelji, uz podršku učenika Muzičke škole „Josif Marinković”. Moderator je mr Branka Jajić

POETSKO VEČE
U zrenjaninskoj biblioteci je u sredu, 15. marta, u 18 časova, poetsko veče Stojanke Milin „Moji snovi, javom krunisani”. Govoriće autorka, Lazar Laušev, nastavnik u penziji i Danica Đorđević, rukovodilac Kluba za stara i odrasla lica.

MADAČ
Pozorište Madač izvešće premijeru komedije „Iza kulisa” Majkla Frejna, u ponedeljak, 13 marta, od 20 časova. Reditelj je Irena Tot. Igraju: Reditelj Lojd – Andrija Poša, Geri (Rodžer) – Silard Varga, Bruk (Viki) – Sintia Sabo, Klaket (Doti) – Anamaria Kamraš, Belinda (Fabia) – Ramona Marton, Fredi (Filip)- Lajoš Jenovai, Selsdon (Provalnik) – Đerđ Balaž, Tim – Leonard Marton.

OMEGE
VIS „Omege” svira u nedelju, 12. marta u 19.30 časova u Zrenjaninskoj pivnici „Četir` konja debela”.