NAJAVE DOGAĐAJA

IZLOŽBA
Izložba radova akademske slikarke Ane Ivić „Pejzaži” biće otvorena u petak, 7. aprila, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina: www.kczr.org

KVIZ „SUPERSU”
Polufinale i veliko finale pete sezone Dečjeg kviza „SuPersu” je u subotu, 8. aprila, u 10 časova, u Kulturnom centru. Učestvuju učenici viših razreda osnovnih škola Srednjobanatskog okruga – 22 ekipe iz 16 škola: ww.kczr.org

TRIBINA
„Kultura i tržište” je tribina koja je 10. aprila, u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Govore Boris Liješević, pozorišni reditelj i Igor Štiks, filozof i pisac. Moderator je Miroslav Samardžić.

O ANTIČKOJ GRČKOJ
U utorak, 11. aprila u maloj sali Kulturnog centra je, u 19 časova, tribina „Eleusinske misterije u antičkoj Grčkoj”. Uvodničar je Dimitrije Mihajlović, istoričar, a moderator Miroslav Samardžić.

PREDSTAVA
Hit komedija „Dobro došli u Srbiju” za čije izvođenje vlada veliko interesovanje, gostuje u Kulturnom centru, u sredu, 12. aprila, u 20 časova. U naslovnoj ulozi je Dragan Gagi Jovanović, koji potpisuje i scenario i režiju. Karte su 1.000 dinara i prodaju se svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova: www.kczr.org

BIOSKOP
Od petka, 7. aprila do nedelje, 9. aprila u prostoru bivšeg bioskopa „Sinema” Kulturni centar prikazuje animirani film, sinhronizovan na srpski jezik, „Štrumfovi: Skriveno selo”(The Smurfs: The Lost Village), u petak od 16 i 18 časova, u subotu od 16, a u nedelju u 18. Režija Kelly Asbury. „Lepotica i zver” se prikazuje u petak, od 20 časova i u subotu u 18. Domaći film „Afterparti” je u subotu i u nedelju, u 20 časova. Filmsku režiju i scenario potpisuje Luka Bursać. Igraju Rade Ćosić, Dragan Jovanović, Nikola Šurbanović, Jana Milosavljević, Vladimir Gvojić, Slobodan Beštić, Lidija Vukićević. „Uskršnji zeka: Čuvar zlatnog jajeta” je u nedelju, u 16 časova. Ulaznice su 250 dinara.

FILM
Film „Madam Bovari” (1949) biće prikazan u sredu, 12. i četvrtak, 13. aprila od 20 časova u maloj sali Kulturnog centra – adaptacija istoimenog Floberovog romana. Igraju Dženifer Džons, Džejms Mejson, Van Heflin. Ulaz je besplatan.

BERZA PLOČA
U Kulturnom centru je u nedelju, 9. aprila, od 10 do 14 časova, Berza gramofonskih ploča. Informacije: 061/2952592.

IZLOŽBA
U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u sredu, 12. aprila, u 18 časova, povodom uskršnjih praznika, biće svečano otvorena izložba hrišćanskih sakralnih predmeta iz Arheološkog odeljenja i Zbirke primenjene umetnosti zrenjaninskog muzeja pod nazivom „Na raskršću”. Plod je saradnje dva odeljenja sa ciljem da se predstavi više desetina predmeta iz domena verske kulture u rasponu od 10. do 20. veka. Sve prikupljene muzealije potiču sa prostora Zrenjanina i Banata. Autorski tandem: Aleksandar Šalamon i istoričar umetnosti Dejan Vorgić.

POZORIŠTE
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”, u subotu, 8. aprila, igra se „Don Žuan”, u četvrtak, 13. aprila, „Realisti”, a na Sceni „Todor Manojlović” u petak, 7. aprila „Slobodne žene balkanske”. Sve predstave počinju u 20 časova. Predstava „Zec, kornjača i kompanija” Lutkarske scene igra se u subotu, u 10 časova.

GRAHOVAC U „TERRI”
Izložba najnovijih radova velikog formata na papiru zrenjaninskog umetnika mr Milana Grahovca biće otvorena u petak, u 19 časova u Galeriji „Terra” u Kikindi.