NAJAVE DOGAĐAJA

IZLOŽBA LAUREATA
U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin do 10. avgusta je izložba akademskog slikara Bojana Otaševića, dobitnika prve nagrade Likovnog konkursa „30X30”, Kulturnog centra Zrenjanina. Dobitnik je 22 nagrade. Imao je 41 samostalnu i više od 290 grupnih izložbi.

„NA TRAGU…”
Izložba nagrađenih fotografija Foto saveza Srbije (FSS) „Na tragu svetlosti 2017” otvorena je do 20. jula u Kulturnom centru. Na 11. izložbi FSS predstavlja svoje najuspešnije autore.

FILMSKI KARAVAN
U okviru Francuskog filmskog karavana – Ciklus „Žene na filmu”, u sredu, 19. i četvrtak, 20. jula, u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat je film „Lepi dani”, u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. U sredu, 26. i četvrtak, 27. jula, prikazuje se film: „Bruklin”. Ulaz je besplatan.

„BANATSKA BAJKA…”
Kreativna radionica „Mali genijalac”, koju vodi Otilija Buheker Ilić, biće u okviru „Banatske bajke” u četvrtak, 20. jula, u 18 časova, u Gradskoj bašti. „Bajku o čarobnom sviraču” izvešće glumci CEKOM-a, u 20 časova, Katarina Vojnović, Aleksandar Danguzov, Miša Patarica, Ivana Titin, Vilhelmina Tel i Marko Pantelić. Režija Smiljana Tucakov, scenografija Aleksandar Danguzov i Neda Kovač, čiji su i kostimi. Muzika Boba Vidrić i Predrag Karanjac. Prezentacija KUD-a „Pionir” je u petak, 21. jula, u 20 časova. U subotu, 22. jula, predstaviće se Orlovat, a u nedelju, 23. jula Aradac. U ponedeljak, 24. jula, u 20 časova – program Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin” – Slobodan Jović „Priča o vinu” uz mađarske romanse i čardaše. U sredu, 25. jula, u 20 časova, biće Vinsko veče – Šandor Šomođi. „Mali genijalci” su u sredu, 26. jula, od 18 časova, od 19 je Radionica Centra za edukaciju „BigBen”, od 20 – Projekcija filma: „Županijski park – Gradska bašta” i Banatski kulturni karavan – mr Branka Jajić i „Omege”. U četvrtak, 27. jula, od 19 časova, na programu je Škola sporta „Čigra”.

IZLOŽBA
„Gustav Klimt – preteča moderne” naziv je izložbe čije je otvaranje u petak, 21. jula, u 19 časova, u Kulturnom centru. Dokumentarnu izložbu o životu i delu jednog od najvećih austrijskih slikara organizuju Austrijski kulturni forum i Kulturni centar Zrenjanina povodom 155 godina od umetnikovog rođenja (1862-1918).

„KORZO FEST”
Koncertom „Stardusta” u Ulici Kralja Aleksandra Karađorđevića, prošle subote, 15. jula, završena je manifestacija „Korzo fest” koju je već sedmi put organizovana u Zrenjaninu. Poslednje, četvrte nedelje „Korzo festa” predstavili su se KUD-ovi „Arsenije Todorović” iz Perleza i „Petefi” iz Mužlje, gudačkog trio „Alegra” iz Pančeva. Izvedena je dečja predstava „Čeda gluperda i učiteljica Dragica”. Gostovao je i duo „Fantastiko” iz Novog Sada a u okviru programa „Sećanja”, ispred Biblioteke su govorili pisci Stanko Šajtinac, Gavra Vlaškalin, Aleksandar Bjelogrlić, Uglješa Šajtinac i Dragana Mokan. Veštine su pokazali i članovi Tekvondo kluba Zrenjanin. Sve tri večeri je radila i Likovna radionica Viorela Flore.