NAJAVE DOGAĐAJA

PREDSTAVA
Pozorišni komad „Priča se po gradu” biće odigran u ponedeljak, 18. februara, na velikoj sceni Kulturnog centra. Početak je u 20 časova. Tekst i režiju potpisuje Staša Koprivica, a uloge tumače Olga Odanović, Dubravka Mijatović, Anastasia Mandić i Sena Đorović. Predstava je nastala u produkciji Ganeta Pecikoze. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, po ceni od 800 dinara. Dodatne informacije o prodaji svih karata u Kulturnom centru mogu se dobiti na 566-712.

KONCERT „LEGENDI”
U subotu, 23. februara, u Kulturnom centru biće održan koncert ansambla „Legende”. Nastup počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, po ceni od 900 dinara.

IZLOŽBA SLIKA
„Impresije Sunca” druga je samostalna izložba autora Slavomira Kovačkog i biće otvorena u petak, 15. februara, u malom salonu Kulturnog centra. Početak je u 19 časova. Slavko Kovački je student Likovne akademije u Firenci. Izložba je otvorena do 1. marta, a organizuje se u saradnji sa zrenjaninskom Kancelarijom za mlade.

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA
„U susret ruskom caru. Romanovi – carsko služenje” naziv je izložbe fotografija koja će biti otvorena u petak, 22. februara, u 19 časova, u salonu Narodnog muzeja. Postavka je posvećena poslednjem ruskom imperatoru Nikolaju II i njegovoj porodici, a realizuju je Sretenjski manastir iz Moskve, Društvo cara Nikolaja iz Beograda i studio „Ruski car”. Nadležni kustos u Narodnom muzeju je Vladislava Ignjatov, kustoskinja istoričarka.

PREDAVANJE O TAJLANDU
Povodom Svetskog dana turističkih vodiča, Udruženje turizmologa Zrenjanin organizuje predavanje „Tajland – zemlja osmeha i uživanja” u salonu Narodnog muzeja, u sredu 20. februara. Početak je u 19 časova. Moderatori predavanja su Jelena Jajić iz Turističke organizacije grada i Milivoj Putić iz Specijalnog rezervata prirode „Carska bara”.

ITALIJANSKI FILMOVI
U okviru ciklusa savremenog italijanskog filma u maloj sali Kulturnog centra prikazuje se ostvarenje „Pučini i devojka”, u četvrtak, 14. februara, u 20 časova. Naredne nedelje na repertoaru je film „Anđeo milosti”. Ovaj program realizuju Kulturni centar i Italijanski institut za kulturu iz Beograda. Projekcije filmova su sredom i četvrtkom, a ulaz je slobodan.