NAJAVE DOGAĐAJA

FILMSKA LEKTIRA
Italijansko-francusko-alžirski film „Stranac” iz 1967. prikazuje se u četvrtak, 4. aprila, u 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra. U pitanju je program „Filmska lektira”. U sredu i četvrtak, 10. i 11. aprila, od 20 časova, na repertoaru je film „Zločin i kazna” iz 1935. Ulaz je slobodan.

KONCERT VLATKA STEFANOVSKOG
Program „Vlatko Stefanovski – solo performans” biće održan u petak, 19. aprila, u Kulturnom centru, u 20 časova. Cena ulaznice je 1.000 dinara, a karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

IZLOŽBA RAJNE KRULJ
„I sam si pesma” naziv je izložbe likovne umetnice Rajne Krulj, koja će biti otvorena u subotu, 6. aprila, u Kulturnom centru. Početak je u 19 časova. Sugrađanka Rajna Krulj je diplomirala slikarstvo, a svoje radove izlagala je na izložbama u zemlji i inostranstvu.

IZLOŽBA S. MARKOVIĆA
U Malom salonu Kulturnog centra, u sredu, 10. aprila, biće otvorena izložba radova Srđana Markovića. Otvaranje je zakazano za 19 časova. Marković je do sada izlagao na četiri kolektivne izložbe, a priprema se za upis na likovnu akademiju.

V. POPOVIĆ I MUZEJ 1975.
Veče sećanja na Vukicu Popović, na kojem će govoriti njeni prijatelji i poštovaoci, održaće se u Narodnom muzeju u petak, 5. aprila, od 18 časova. Biće emitovan i film „Vremeplov kroz muzeje: Zrenjanin” iz 1975. godine, u kojem Vukica predstavlja zbirku Muzeja. Film obiluje retko viđenim scenama našeg grada, a u njemu se pojavljuje i akademski slikar Tivadar Vanjek. Ustupljen je nakon restauracije Radio-televizije Beograd pod uslovom da se prikazuje isključivo tokom izložbe „Naša Vukica”.

PREDAVANJE MLADE UMETNICE
Nadežda Kirćanski, dobitnica nagrade „Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, preneće u četvrtak, 4. aprila, u 18 časova, u Narodnom muzeju, svoje utiske sa učešća na konkursu za to priznanje, kao i sa studijskog boravka u Njujorku. Predavanje će otvoriti Olivera Skoko, viša kustoskinja-istoričarka umetnosti.

PROMOCIJA KNJIGE
„Iskorak u slobodu – izoštravanje slike geopolitičkih procesa” naziv je knjige Branka Pavlovića, koja će biti predstavljena u utorak, 9. aprila, u maloj sali Kulturnog centra, od 19 časova. Pored autora, o knjizi govore i ekonomista dr Jovan Dušanić, sociolog dr Slobodan Antonić i novinar dr Slobodan Reljić.