NAJAVE DOGAĐAJA

FILMSKA LEKTIRA
Američki film „Zločin i kazna” iz 1935. prikazuje se u četvrtak 11. aprila, u 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra. U pitanju je program „Filmska lektira”. Ulaz je slobodan.

SLOBODNA ZONA
Ruski film „Leto” biće prikazan u sredu i četvrtak, 17. i 18. aprila, u Kulturnom centru, sa početkom u 20 časova. Ulaz je slobodan. U pitanju je turneja po Srbiji filmova sa festivala „Slobodna zona”.

KONCERT
Violinista Nikola Aleksić, redovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, i pijanistkinja Hilda Švan, samostalna stručna saradnica na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, nastupiće u petak, 12. aprila, u sali Muzičke škole „Josif Marinković”. Početak je u 18 časova. Na programu su dela Mendelsona, Betovena, Mocarta, Elgara i Vijenjavskog.

KONCERT VLATKA STEFANOVSKOG
Program „Vlatko Stefanovski – solo performans” biće održan u petak, 19. aprila, u Kulturnom centru, u 20 časova. Cena ulaznice je 1.000 dinara, a karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

KNJIŽEVNO VEČE UZ KLAVIR
Promocija knjige „Morfijum” autora Nemanje Dragaša održaće se u petak, 12. aprila, u Narodnom muzeju, sa početkom u 19 časova. Gost programa je pijanista Nikola Kašaš. Predstavljanje knjige „Morfijum” je sinkretički koncept osmišljen kao audiovizuelni narativ. U pitanju je intimna komunikacija između klavira, konkretnih reči, slika i glasnih žica.

BERZA PLOČA
Prodaja, zamena i kupovina vinil ploča održaće se u Kulturnom centru u nedelju, 14. aprila, od 10 do 14 časova. Više informacija može se dobiti na broj: 061/2952592.

PREDSTAVA
Komad „Crna kutija” koji je urađen u produkciji i pod brendom Beogradskog dramskog pozorišta, biće izveden u utorak, 23. aprila, u Kulturnom centru. Početak je u 20 časova. Predstavu je režirao Andrej Nosov, a inspirisana je filmom „Savršeni stranci”. Igraju: Ivana Zarić, Ljubinka Klarić, Petar Benčina, Nataša Marković, Nemanja Oliverić. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 900 i 1.000 dinara.
Za informacije: 023/566-712.