NAJAVE DOGAĐAJA

SLOBODNA ZONA
Švedski dokumentarni film „Bergman: godina života” biće prikazan u četvrtak, 25. aprila, u Kulturnom centru, sa početkom u 20 časova. Prikazuje godinu kada je Ingmar Bergman, jedan od najgenijalnijih reditelja svih vremena, u zamahu svoje karijere, snimio dva remek-dela i režirao četiri pozorišna komada. U sredu i četvrtak, 1. i 2. maja, na repertoaru je film „Tranzit” nemačkog reditelja Kristijana Pecolda. Ulaz na projekcije je slobodan. Više informacija o projekcijama festivala „Slobodna zona” ima na sajtu www.kczr.com.

PREDSTAVA
Komad „Noć Bogova” reditelja Marka Manojlovića biće izveden u četvrtak, 9. maja, u Kulturnom centru. Igraju Dejan Lutkić, Vojin Ćetković i Nebojša Ilić. Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, po cenama od 700 i 800 dinara. Informacije o prodaji: 063/562783

IZLOŽBA SLIKA
Postavka „Moj svet” umetnice Tine Leposavić otvorena je do 9. maja u izložbenom salonu Kulturnog centra. Izložba objedinjuje autorkin slikarski rad i angažman u pozorištu, a predstavlja igru dvodimenzionalnih slika i trodimenzionalnih lutaka.

FOTO-IZLOŽBA
„Dositej i srpsko Plavno 1769 – 2019” izložba je fotografija autora Milorada Kurajice koja je dostupna posetiocima do 11. maja, u malom salonu Narodnog muzeja. Postavka je posvećena boravku Dositeja Obradovića u srpskoj Dalmaciji. Nadležna kustoskinja je Vladislava Ignjatov.