NAJAVE DOGAĐAJA

O KULTURNOM NASLEĐU SRBIJE
Istoričar Dejan Ristić održaće 23. maja, u 19 sati, u Narodnom muzeju predavanje „Kulturno nasleđe Srbije”. Šta čini naše zajedničko kulturno nasleđe? Koliko ga poznajemo i kako njime upravljamo? Po čemu Srbija može biti prepoznatljiva na kulturnim i turističkim mapama? Zašto nas u Unesku više nema nego što nas ima – neka su od pitanja o kojima će biti reči na predavanju. Dejan Ristić je jedan je od vodećih stručnjaka u oblasti integralne zaštite i upravljanja kulturnim nasleđem.

PREDAVANJE O MILANU KONJOVIĆU
Istoričarka umetnosti i viša kustoskinja Savremene galerije Slavica Popov održaće predavanje „Milan Konjović u Umetničkoj koloniji Ečka”, u četvrtak, 30. maja, u Narodnom muzeju. Početak je u 19 časova. Predavanje se organizuje u okviru izložbe „Milan Konjović: Dubrovnik, Mlini, Cavtat” koja je otvorena do 9. juna.

FOTOGRAFIJE RUMUNSKIH NOŠNJI
Foto-izložba „Narodna nošnja Rumuna iz Vojvodine” Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna, biće otvorena u petak, 24. maja, u Kulturnom centru, u 19 časova. Narodne nošnje sa svojim bogatstvom boja, prepoznatljivom ornamentikom i krojem, deo su kulturnog identiteta vojvođanskih Rumuna. Postavka je otvorena do 29. maja.

LJUBAV PREMA RAVNICI
Izložba amaterske slikarke Jovanke Kuzmanović „Dodir ravnice” biće otvorena u nedelju, 26. maja, u 11 časova, u Kulturnom centru. U pitanju je pokušaj da se na podlogu prenesu impresije, sećanja i ljubav prema ravnici.

KNJIŽEVNO-MUZIČKO VEČE
Promocija četiri knjige Mile Stašević: „Energetski kompas”, „Pesme životom tkane”, „Kofer uspomena” i „Ljubav u vihoru” održaće se u ponedeljak, 27. maja, u maloj sali Kulturnog centra, u 19 časova. Veče će upotpuniti recitali, priče i muzičke numere.

SLOBODNA ZONA
Iranski film „Tri lica” biće prikazan u četvrtak, 23. maja, u 20 časova. Ulaz je slobodan. Ostvarenje „Najbolji ortaci” na repertoaru je u sredu i četvrtak, 29. i 30. maja. Više informacija o filmovima „Slobodne zone” ima na sajtu www.kczr.org.

BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA
Prodaja, zamena i kupovina vinila održaće se u nedelju, 26. maja, od 10 do 14 časova u Kulturnom centru. Više informacija na broj: 061/2952592.