NAJAVE DOGAĐAJA

REPERTOAR POZORIŠTA
Lutkarska scena: „Tvrdoglavo jaje” (Jovan Caran/ režija Jovan Caran), subota, 8. jun, 10 časova.
Scena „Todor Manojlović”: „Slobodne žene balkanske” (Ljiljana Lešić/ izrežiralo se samo u zemlji Srbiji), četvrtak, 6. jun, 20 časova.
Dramska scena: „Ručni rad ili tajna jednog pisma” (po motivima komada „Ručni rad” Ž. Klod Danoa/ režija Nikola Končarević – gostovanje novosadskog Pozorišta „Promena”), petak, 7. jun, 20 časova.
„Komandant Sajler” (B.Mihiz/ režija N. Končarević), subota, 8. jun, 20 časova. Karte po cenama od 300 za dramske i 150 dinara za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta radnim danima i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova ili poručiti telefonom: 560-141, 561-135 ili na 561-136. Đaci, studenti i penzioneri imaju redovan popust.

FRANCUSKI FILMOVI
U četvrtak, 6. juna, u maloj sali Kulturnog centra prikazuje se film „Sećanja”, a u sredu i četvrtak, 12. i 13. juna, ostvarenje „Ljubomora”. Početak je u 21 čas, a ulaz je slobodan. U pitanju su projekcije iz Ciklusa novog francuskog filma, a ovaj program se organizuje u saradnji sa Francuskim institutom.

FILMOVI O M. KONJOVIĆU
Projekcija filma „Portreti: Milan Konjović” (Jovica Aćin, RTS, 1972) biće upriličena u četvrtak, 6. juna, u 19 časova, u Narodnom muzeju. U petak, 7. juna, takođe u 19 časova, biće emitovan drugi dokumentarac „Jubileji – 100 godina od rođenja Milana Konjovića” (Snežana Subić, RTV, 1998). Projekcije se organizuju u okviru izložbe „Milan Konjović: Dubrovnik, Mlini, Cavtat”, koja je u Muzeju otvorena do 9. juna.

IZLOŽBA SREDNJOŠKOLACA
Radovi učenika zrenjaninskih srednjih škola biće prikazani na izložbi u utorak, 11. juna, u Kulturnom centru. Otvaranje je u 19 časova. Reč je o 14. po redu izložbi kojom se afirmiše likovno stvaralaštvo srednjoškolaca. Biće istaknuto preko 150 dela urađenih u različitim tehnikama – tuš, akvarel, pastel, tempera, kolaž, kao i u mediju fotografije.

FOTO-IZLOŽBA
Izložba fotografija Vesne Mijatović „Čežnja” biće otvorena u Kulturnom centru, u četvrtak, 13. juna, u 19 časova. Autorka se bavi profesionalnom fotografijom 20 godina.

KNJIŽEVNO VEČE
Promocija knjige Divne Gagić „Moja metla za dušu” biće održana u subotu, 8. juna, u maloj sali Kulturnog centra, u 19 časova. Autorka navodi da je knjiga napisana sa željom da usmeri one koji žele da svoj svet stvaraju u harmoniji.