NAJAVE DOGAĐAJA

„Priča se po gradu”
Na velikoj sceni Kulturnog centra u petak, 23. aprila, biće izvedena pozorišna predstava „Priča se po gradu”. Tekst i režiju potpisuje Staša Koprivica. Igraju: Olga Odanović, Dubravka Mijatović, Anastasia Mandić i Sena Đorović. Predstava počinje u 19 časova. Karte po ceni od 1.000 dinara prodaju se na biletarnici KC-a od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Italijanski film
U okviru ciklusa „Dani italijanskog filma” u četvrtak, 22. aprila, prikazuje se komedija „Kloni me se”. Naredne nedelje, u sredu, 28. i četvrtak, 29. aprila na programu je biografski film „Leopardi”. Projekcije su u velikoj sali od 19 časova. Ulaz je besplatan. Program organizuje Kulturni centar u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu (Instituto Italiano di cultura) u Beogradu.

Dečja radionica
U subotu, 24. aprila, u okviru onlajn dečjeg programa Kulturnog centra je radionica „Šareno jaje”, koju će voditi Sanela Dunđerski. Potom slede još dve: „Persu kutak za zdrav trenutak” i „Iron sportski izazov”. Program počinje u 10 časova na Fejsbuk stranici KC.

Izložba u Muzeju
Od utorka, 27. aprila, u holu Narodnog muzeja biće dostupna izložba „Art dijalog – fotografije Vukice Mikače i pastela Dejana S. Bogojevića”. Izložba predstavlja 14 umetničkih radova – sedam fotografija i sedam pastela. Postavku organizuje Narodni muzej u saradnji sa Fotografskim dokumentacionim centrom Zrenjanina, a biće dostupna do 8. maja. Nadležni kustos je Ivana Arađan, istoričarka umetnosti.

Izložba Milutina Mićića
U Kulturnom centru od 22. aprila do 5. maja biće izložba akademskog slikara Milutina Mićića. Celinu pod nazivom „Maske – tvoje i moje, naše i vaše” činiće oko 20 slika urađenih u kombinovanoj tehnici od 2018. do 2019. godine. Autor razmatra antropološka značenja maske u vezi sa sferom komunikacije, kako za pojedinca, tako i za celokupno društvo. Otvaranje izložbe zakazano je za 19 časova na FB strani KC.