NAJAVE DOGAĐAJA

Izložba radova
Šesnaesta završna izložba likovnih radova učenika srednjih škola „Umetnost je lekovita II” predstaviće se zrenjaninskoj publici u izložbenom salonu Kulturnog centra od 7. do 16. juna. Izloženo je više od 100 radova.

Dečja radionica
U subotu, 12. juna, u okviru onlajn dečjeg programa Kulturnog centra održaće se tri radionice: „Origami nas mami”, „Persu kutak za zdrav trenutak” i „Iron sportski izazov”. Program počinje u 10 časova na Fejsbuk strani KC-a.

Berza ploča
U nedelju, 13. juna, održaće se berza gramofonskih ploča (zamena, prodaja, kupovina) na platou ispred Kulturnog centra, od 10 do 14 časova. Informacije: 061/2952592

Tribina
Zrenjanin grad investicija, naziv je tribine koja će se održati u utorak, 15. juna. Govoriće: Saša Santovac, zamenik gradonačelnika, Goran Nešić, predsednik Unije poslodavaca Zrenjanin, Budimir Jovanović, direktor i vlasnik firme „Keramika Jovanović”, Perica Kiridžić, vlasnik „MVP grup” i Darinka Radić, direktorka „Mehler protektiv”. Moderator tribine je Đorđo Prstojević. Početak je u 19 časova u izložbenom salonu KC.

Izložba „Natalija”
U izložbenom salonu Kulturnog centra od 17. do 30. juna biće dostupna izložba „Natalija”, slikarke dr Jelene Ignjatović. Otvaranje je zakazano za 17. jun u 19 časova, a moći će da se prati i uživo preko FB stranice.

Banatska bajka
Manifestacija „Banatska bajka” ove godine će obeležiti jubilej – peti rođendan. Kao i svake godine u Gradskoj bašti organizovaće se raznovrsni kulturno-umetnički, edukativni i zabavni programi, namenjeni svim generacijama. Više o programu na www.kczr.org

Promocija knjige
U četvrtak, 17. juna, u Narodnom muzeju sa početkom u 18 časova, biće predstavljena knjiga dr Milana Micića pod nazivom „Kolonistička naselja (1920- 1941) Banat, Bačka, Srem”. O knjizi će govoriti Bogdan Šekarić, etnolog, i Dimitrije Mihailović, istoričar, a u programu učestvuje Ženska pevačka grupa „Vreteno” Banatsko Karađorđevo – Aleksandrovo.

Pozorište
Na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u petak, 11. juna, igra predstava „Komandant Sajler”, a u subotu, 12. juna, „Naš grad”. Predstave počinju u 20 časova. Na programu Lutkarske scene, u subotu, 12. juna, je komad „Tri praseta”. Početak je u 11 sati.