NAJAVE DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 23. oktobra, u okviru dečjeg programa Kulturnog centra održaće se radionica koju će voditi logoped Dona Podunavac. Program počinje u 10 časova na Fejsbuk strani KC-a.

FILMSKA MUZIKA
Koncert Omladinskog orkestra „Frenk Sinatra” održaće se na velikoj sceni Kulturnog centra u petak, 22. oktobra, sa početkom u 20 časova.
Orkestar će se predstaviti kroz nekoliko numera koje su deo raznovrsnog repertoara koji će činiti filmska muzika – „Iznad duge” (iz filma „Čarobnjak iz Oza”), i „Larina pesma” („Doktor Živago”). Orkestar će izvesti poznati valcer „Dunavski valovi” od Jovana Ivanovića, srpsku tradicionalnu pesmu „Tamo daleko” i čuvenu meksičku tradicionalnu numeru „Selito Lindo” (Cielito Lindo), sa solistkinjama Marijom Aleksić i Blankom Hajnal. Ulaz je besplatan.

PROMOCIJA KNJIGE
U ponedeljak, 25. oktobra, u maloj sali Kulturnog centra održaće se promocija knjige Katarine Sarić „Smrt madam Dupin”, koja počinje u 19 časova. Autorka će čitati svoju poeziju i izvesti nekoliko performansa, kao što je „Smrt i uskrsnuće”, osmišljen po motivima iz jedne od zbirki njenih pesama. Više o promociji na www.kczr.org

KONCERT GRUPE „MAGAZIN”
Na velikoj sceni Kulturnog centra u sredu, 3. novembra, održaće se koncert poznate pop grupe „Magazin”. Karte se prodaju na biletarnici svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.
Cena ulaznice, u zavisnosti od mesta sedenja, iznosi 1.300, 1.500 i 2.000 dinara.

POZORIŠTE
U petak, 22. oktobra, sa početkom od 20 časova, na Dramskoj sceni biće izvedena predstava „Zlostavljanje”, u režiji Momčila Miljkovića.
U subotu, 23. oktobra, najmlađa publika imaće priliku da pogleda komad „Ježeva kućica”, sa početkom u 11 časova.
Istog dana, u 20 časova, na repertoaru je dramska predstava „Tramvaj zvani želja”.

PREDAVANJE I PROMOCIJA
U ponedeljak, 25. oktobra, u 19 časova u salonu Narodnog muzeja biće predavanje „Srbi u Ugarskoj pre Velike seobe” i promocija knjige „Put dokumenta” u izdanju Arhiva Vojvodine. Knjigu su priredili Zoran Stevanović i Vesna Bašić, a predavanje o Srbima na teritoriji Vojvodine pre Velike seobe 1690. godine održaće Boris Stojkovski, vanredni profesor Univerziteta u Novom Sadu.