NAJAVE DOGAĐAJA

Onlajn dečje radionice
U subotu, 12. decembra, u okviru onlajn dečjeg programa Kulturnog centra održaće se radionica Škole za računare „Nimiko” na kojoj će se govoriti na temu „Kako pametno koristiti internet”, i dve radionice Persu kutak za zdravi trenutak i „Iron” sportski izazov. Program počinje u 10 časova na FB stranici Kulturnog centra.

izložba Foto-kluba CD 13
U toku je osma godišnja izložba Foto-kluba „CD13” – „Zrenjaninska fotografska scena” u Kulturnom centru. Postavka je otvorena do 15. decembra, u okviru koje je izložena 71 fotografija zrenjaninskih autora.

Likovni konkurs „30×30”
U četvrtak, 17. decembra, otvara se 15. likovni salon „30×30”. U okviru likovnog salona predstaviće se radovi najuspešnijih učesnika ovogodišnjeg istoimenog likovnog konkursa, koji je u septembru raspisao Kulturni centar u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem. Na svečanom otvaranju biće proglašeni najuspešniji učesnici konkursa – dobitnici nagrada. Otvaranje će se prenositi uživo, na FB stranici KC, program se organizuje u skladu sa epidemijskom situacijom.

Slobodna tema
Kulturni centar i IP medija023 u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zrenjanina raspisali su konkurs „Slobodna tema 2020” za neobjavljene pesme i priče. Konkurs je otvoren do 31. decembra. Radovi se šalju na imejl kczr@kczr.org, a najuspešnije učesnike očekuju nagrade. Sve potrebne informacije pogledajte na www.kczr.org

Slika 2020
Ovogodišnji 65. saziv Umetničke kolonije Ečka pod nazivom „Slika 2020” održaće se od 7. do 31. decembra u Savremenoj galeriji. Učesnici su Milica Dukić, Maja Rakočević Cvijanov, Ivana Smiljanić, Marko Crnobrnja i Adrien Ujhazi. Selektor i kustos projekta je Sunčica Lambić Fenjčev. Svojim radovima, svaki od učesnika ovogodišnje kolonije, dao je, iz svog ugla, lično gledište na ovaj susret, fragmente, koji će prožeti međusobno i sklopljeni u jednu celinu na izložbi dati sliku ovogodišnjeg 65. saziva Umetničke kolonije Ečka.