NAJVEĆI USPEH ZORANA LUDOŠKOG NA MEĐUNARODNOJ SCENI: Titule u singlu i dublu

Zoran Ludoški, petnaestogodišnji član TK „Galeb 1890“, osvojio je svoj prvi turnir u singlu iz evropskog kalendara „Tennis Europe“ (TE) za tenisere do 16 godina. Reč je o „Čekmekoj kupu“, takmičenju druge kategorije, koje je održano u Istanbulu od 16. do 21. novembra. Zoran je takođe slavio i u dubl konkurenciji zajedno sa crnogorskim teniserom Simonom Kneževićem.

Član TK „Galeb 1890“ je bio drugi nosilac na ovom međunarodnom takmičenju, a zanimljivo je da je u finalu sa 2:0 pobedio upravo svog dubl partnera Kneževića, koji je bio prvi favorit turnira.

U sezoni poremećenoj virusom korona, „Čekmekoj kup“ je bio drugi međunarodni turnir za petnaestogodišnjeg Zrenjaninca ove godine. Prethodno je na Čikovom memorijalu u Subotici u oktobru došao do finala u singlu i titule u dublu.

U svojoj riznici Zoran Ludoški ima i dva vicešampionska pehara u dublu, sa turnira treće kategorije za šesnaestogodišnjake, održanih lane na Malti.

Teniser „Galeba“  trenutno zauzima 116. mesto na rang listi TE, što je blizu njegovog najboljeg plasmana – 90. mesta iz maja ove godine.

M.M.

Foto (privatna arhiva)