NAKON PETICIJE GRADONAČELNIK ODLUČIO: Novac za novogodišnju proslavu biće uplaćen u humanitarne svrhe

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura doneo je odluku da se sredstva planirana za proslavu Nove godine preusmere u fond za lečenje bolesne dece, kao i za nabavku novogodišnjih paketića deci bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica – saopšteno je  na njegovom Fejsbuk profilu u petak, 4. decembra.

Prethodno je Udruženje građana „Stop kafileriji” pokrenulo je onlajn peticiju, obraćajući se gradonačelniku, da se novac predviđen za proslavu Nove godine u Zrenjaninu preusmeri za lečenje bolesne dece. Oni su se bili pridružili inicijativi „Da slavimo živote dece” organizacije „Kreni-promeni”, koju je u Srbiji putem peticije podržalo nešto više od 60.000 građana.

– Odlučili smo da ove godine deo sredstava iz gradskog budžeta koja su bila namenjena za proslavu Nove godine i novogodišnje ukrašavanje grada, preusmerimo na adrese onih kojima je novac najbotrebniji, a to su naša deca koja vode najvažnije bitke u životu. Grad će i ove godine obezbediti novogodišnje paketiće za decu bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica – saopštio je gradonačelnik Salapura, dodavši da će zbog poznatih okolnosti ove godine izostati tradicionalna novogodišnja okupljanja u gradu koja su organizovana prethodnih godina.

M.M.