NAUČNI SIMPOZIJUM ZA „DANE PIVA”: „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo”

Tradicionalna turistička manifestacija „Dani piva“, koja će u Zrenjaninu biti održana posledenje nedelje avgusta, biće bogatija za Međunarodni naučno-stručni simpozijum Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo”, od 28. do 30. avgusta.

Kako je, na jučerašnjoj konferenciji za novinare održana tim povodom u Gradskoj kući, rekao predsednik Organizacionog odbora prof. dr Radovan Pejanović sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, tema ovog značajnog skupa u funkciji je razvoja pivarske industrije kao važne grane sa velikim potencijalima u Srbiji.

– Pri tome se misli na prirodne, stručne i tržišne potencijale, a pre svega postoji i bogata tradicija – objašnjava prof. dr Pejanović.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Zrenjanin Zorana Ljubotine, ovim skupom „Dane piva“ „podižemo na viši novo i pridajemo im jednu naučnu dimenziju po kojoj bi naš grad u budućnosti, takođe, trebalo da bude prepoznatljiv”. Turistički adut je i Muzej piva.

Kako je najavljeno, na Simpozijumu posvećenom pivu, pivarstvu i hmeljarstvu se očekuje učešće naših najpoznatijih stručnjaka iz ove oblasti, kao i iz Holandije, Češke i Slovenije.

O višestrukom značaju Simpozijuma i njegovoj organizaciji su govorili i dr Mirjana Kranjec iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, predsednik Naučnog odbora prof. dr Jan Kišgeci, član Organizacionog odbora Srđan Kamenković i sekretar Vlado Dašić.

Sipozijum su podržali Grad Zrenjanin, privredne komore, Visoka tehnička škola, Turistička organizacija „Karavan”, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Razvojna agencija „Banat“, Udruženja pivara i drugi…

B.Jajić

Foto: J. Njegović Drndak

vlada dasic i ekipa (8)