NIZ USPEHA BOKSERA PETROVGRADA

Balkansko srebro

Članica BK Petrovgrad Aleksandra Rapaić osvojila je srebrnu medalju na prvenstvu Balkana koje je održano u Antaliji (Turska). Ona je u finalu izgubila od favoritkinje, daleko iskusnije bokserke iz Bugarske odlukom sudija 3:1.
– To je izuzetno vredan rezultat naše talentovane devetnaestogodišnje bokserke koja je i ovoga puta pokazala da je spremna za najviše domete. Već marta naredne biće održane kvalifikacije za Olimpijske igre, a Aleksandra je, po mom mišljenju, ozbiljan kandidat za učešće na najvećoj planetarnoj sportskoj smorti – kaže Milan Piperski trener BK Petrovgrad i selektor reprezentacije Srbije.
Bokser Petrovgrada Nenad Momirski je učestvovao na međunarodnom Memorijalnom turniru u „Moša Savić” u Novom Sadu gde je pobedio boksera iz Bugarske, a on i njegov rival zaslužili su pehare kao najborbeniji par turnira.
Još jedan uspeh za BK Petrovgrad doneo je Sandro Poletan koji je proglašen za najboljeg boksera u Vojvodini u 2019. godini, prema novosadskom „Dnevniku”.
U 10. kolu regionalne lige Vojvodine održanom u Kikindi pobede su izvojevali Strahinja Mošorinski, Jovan Đuričić i Vanja Dimitrovski.
To je bilo poslednje ovogodišnje kolo lige, a u ukupnom plasmanu Petrovgrad je na 2. mestu među više od 30 klubova, a u konkurenciji juniora je prvoplasirani klub.
B. M.