Novi Sad ore banatske drumove!

Piše: Dalibor Bubnjević
Novosadska administracija umesto da napokon počne sa izgradnjom Banatske magistrale, odlučila je da dodatno unizi stanovnike ovog dela Vojvodine! Nepreciznim rešenjem je zabranjeno korišćenje lokalnog puta od elemirskog izletišta Babatovo do Žabaljskog mosta, jer tzv. inspekcijski organi smatraju da ne postoji valjani priključak na magistralni put Zrenjanin – Novi Sad.
Građani su revoltirani, jer im je dodatno otežan život. Šokirani su iznenadnom brigom pokrajinske administracije za saobraćaj u Srednjobanatskom regionu. Čude se kako pomenuti inspektori nisu zabranili korišćenje magistralnog puta koji spaja Banat i Bačku, budući da je odavno spreman za rekonstrukciju. Takođe, nejasno je zašto se isti princip ne primenjuje sa obe strane Tise, budući da postoje brojni sporedni putevi koji se priključuju magistrali (pred ulaz u Novi Sad), a koji verovatno nemaju uredne dozvole.
Za to vreme, u Zrenjaninu se usporava kadrovska vrteška. Po svemu sudeći, inokosni deo vladajuće koalicije postaje Socijalistička partija Srbije. Za pomoćnika gradonačelnika trebalo bi da bude imenovana Željka Milošević. Koalicija oko SPS-a je dobila i dva mesta u Gradskom veću. Za sada je izvesno da će u njega ući Dragan Vulešević, dok će drugog kandidata delegirati Perica Kiridžić.