Odakle „cure“ informacije?

Piše: Dalibor Bubjević

„Srbija će biti pravno uređena zemlja. Obezbediće pravnu sigurnost za sve svoje građane, bez obzira na versku, nacionalnu ili političku pripadnost. Želim da vas obavestim da je policija uhapsila i zadržala Simonović Dragoljuba, predsednika Opštine Grocka i člana Glavnog odbora SNS“.
Navedene rečenice predsednika Republike Aleksandra Vučića unele su nervozu među mnoge političare u Banatu. Do pomenutog privođenja, bili su uvereni da su nedodirljivi! Smatrali su da im partijska knjižica omogućava da državne novce troše u striptiz barovima, kupuju picerije ili pak toče gorivo o trošku tzv. investitora.
Nije samo pomenuta najava predsednika SNS-a
izbacila iz koloseka ovdašnje glavešine. Ključni faktor njihove životne nelagode je saznanje da će u istrage o eventualnim malverzacijama biti uključeni i operativci iz Beograda i Novog Sada. Javna je tajna da u ovdašnjem tužilaštvu i policiji „cure informacije“, pa samim tim godinama nije bilo ozbiljnijih akcija u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije!
Na žalost, ovih dana smo svedoci da se javnost bavi „čuvarima reda“. Umesto kriminalaca, u fokusu su policajci i drugi državni dužnosnici sa kojima su u sprezi. Može se očekivati intenziviranje događanja tokom zime i vrelo proleće. Neka se spremi…