ODRONJAVANJE OBALE NA KUPALIŠTU PESKARA: nadležni bez zvanične reakcije

Čeka se odluka nadležnih dok se građani i dalje kupaju
Proteklog vikenda došlo je do odronjavanja dela obale na gradskom kupalištu Peskara. Srećom niko od kupača nije povređen, niti je iko u momentu odrona bio ugrožen. Nadležne službe u gradu još nemaju zvanično saopštenje kako je do ovoga došlo. Čeka se procena situacije i terena kako bi se utvrdio uzrok urušavanja obale.
Kupalište Peskara u nadležnosti je Gradske stambene agencije od koje naša redakcija nije dobila povratnu informaciju o ovom događaju. U Agenciji su nas uputili na Turističku organizaciju (TO). Njen direktor Zoran Ljubotina takođe nije mogao da nam da detaljnije informacije.
– Čekamo da nadležni utvrde uzrok odronjavanja. Mogu samo da kažem da niko od kupača nije povređen i nema nikakvih većih problema. Spasioci su udaljili prisutne i niko nije ugrožen – naveo je Ljubotina.
Kupalište je ograđeno žutom trakom i zabranjeno je kupanje u tom delu. Ipak, velik broj naših sugrađana se ovde i dalje rashlađuje. Na našoj Fejsbuk stranici mogu se pročitati razni komentari onih koji su zabrinuti, skeptični, rezignirani, ali i drugih koji smatraju da ova situacija nije toliko opasna.
– Ja sam bio juče do 19 časova. Bez problema se ljudi kupaju, ne mogu da razumem iz teksta kad se desilo i kad su postavljene žute trake – napisao je u komentaru Aleksandar Jankov koji je u nedelju, 29. jula, bio na kupalištu.

19-1ц-небежбедно
Sa druge strane, naša sugrađanka Nataša Ćalić smatra da Peskaru treba zatvoriti.
– Treba doneti odluku da se to kupalište zatvori koliko god svima dobro došlo da se rashladi. Svake godine se desi neki smrtni slučaj – stoji u komentaru ove Zrenjaninke.
Ljiljana Đurić na ovu vest reaguje rezigniranim komentarom.
– Popularišu se veštačke tvorevine, popularno nazivane kupalištima, u kojima svake godine poneko strada, a na reci koja je dar prirode, sve je zapušteno i prepušteno slučaju. Izgleda je bitniji novac, sitna para za grad i ugostiteljski džep, ljudski život i priroda zanemareni. Nekada mi je još i bilo žao, sada drago što se odselih iz Zrenjanina – kaže Đurićeva.
Komunalna inspekcija koju smo takođe kontaktirali nije u mogućnosti da u javnost izađe sa konkretnim saopštenjem, osim podatka da uzrok treba da utvrde hidroinženjeri Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine”.

M. Ml.