ODRŽAN TRADICIONALNI MATURSKI PLES: Kraj srednjoškolskog doba

Danas tačno u podne zrenjaninski maturanti plesali su poznati „kvadril” na Trgu slobode, a naš fotoreporter Jovan Njegović Drndak zabeležio je atmosferu.

Maturanti, njih oko 800, igrali su u okviru manifestacije pod nazivom ,,European Quadrille Dance Festival“, ili Maturantski ples u Srbiji. U isto vreme, igrali su i njihovi vršnjaci u brojnim gradovima Srbije i Evrope.

Uz zvuke čuvenog Štrausovog valcera, „Slepi miš“, u majcama u bojama bojama naše zemlje, ali i sa maskama. kako nalažu pravila, devojke i mladići načinili su prelepu sliku na glavnom gradskom trgu, a svoju mladalačku energiju preneli su na brojne sugrađane – roditelje, braću i sestre, bake i deke, drugare…

Nikoleta Vidaković, instruktorka plesa koja je pripremala zrenjaninske maturante za ovu manifestaciju, kao i svih prethodnih godina, ponosna je što sui igrali i maturanti Škole „9. maj”. Ona je najavila i da će sutra, 17. juna, u 17 časova plesati i predškolci, devojčice i dečaci, koji na jesen kreću u prvi razred i opraštaju se od vrtića.

M.Ml.

Foto: Jovan Drndak Njegović