OKO 500 TRKAČA NA ZRENJANINSKOM POLUMARATONU: Pohvale organizatorima

Šampioni Drugog zrenjaninskog polumaratona jesu prošlogodišnji pobednici Nenad Živković iz Kruševca (1:14:27) i Aleksandra Burkanović iz Novog Sada (1:27:43). Održana je i trka zadovoljstva, a prvi put ove godine i štafeta, kao i trka učenika osnovnih škola. Start takmičenja je bio u 10 časova, a većina takmičara je završila polumaraton dug 21 km posle dva i po sata.

Drugo i treće mesto u polumaratonu kod muškaraca osvojili su Beograđani Ivan Miškeljin (1:16:48) i Zoran Radičanin (1:19:03). U ženskoj konkurenciji druga je bila Tijana Kabić iz Sombora (1:29:11), a treća Ivana Stanković iz Beograda (1:42:56). Pobednik Trke zadovoljstva na sedam kilometara je Đuro Borbelj iz Apatina, drugi je Veljko Radosavljev i treći Radoslav Antić iz Zrenjanina. Kod takmičarki je prva Stefana Cerovina iz Novog Beograda, druga Vesna Bogišić iz Novog Sada i treća Danijela Dragojević, takođe iz Novog Sada. U muškoj štafeti pobedili su trkači AK Bečej (Konstantin Šimić, Bojan Miljević, Bojan Jocić), druga je bila ekipa Vojne akademije (Marko Jovanović, Vladimir Jokanović i Stefan Pešić), a treća ekipa Kolektiv (Dragomir Ristanović, Bogdan Nedeljković, Milovan Paunić). Član pobedničkog tima Konstantin Šimić ima samo 12 godina, a kaže da je trka bila veoma uzbudljva. Pobednik ženske štafete je tim Staro gvožđe (Nebojša Obradović, Ljubica Papić), druge su bile članice Ivanovih anđela (Mila Stefanović, Aleksandra Radoičić, Svetlana Drljanić), a treće takmičarke iz Zrenjanina iz ekipe Vreme nije bitno (Vesna Radonić, Dragana Tabački, Milica Lukić). Pored toga, dodeljeni su i pehari najuspešnijim trkačima u različitim starosnim kategorijama.

Organizatori Drugog zrenjaninskog polumaratona, članovi sportskog udruženja Maraton tim, dobili su pohvale da je ovo bio jedan od najbolje organizovanih polumaratona, a takmičari i takmičarke naročito su bili zadovoljni podrškom publike, startnim paketima, kao i okrepom koja ih je čekala na svakom kilometru trke, a na kraju je svima njima bio obezbeđen i ručak.

M.M.

Foto: I. Pančić

DSC_6044 krenula je trka DSC_6037 trka DSC_6017 sam start trkeDSC_6111 mame sa bebama su isto tako učestvovale na maratonu DSC_6230 maratonci kod malog mosta DSC_0302 Prva i druga žena u polumaratonu DSC_0283 pobednica u polu maratonu DSC_0247 Pobednik u polu maratonu DSC_0203 bebe ulaze na cilj DSC_0011 trkaDSC_6638 osveženje za maratonce