OPERSKI UMETNICI U KULTURNOM CENTRU: Zrenjaninska publika rado dolazi na koncerte

Koncertom održanim sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina,  „Pod sjajem zvezda” operski umetnici iz Beograda i Zrenjanina proveli su ljubitelje muzike kroz popularne note svetske muzike. Gabrieli Ubavić – sopran, Aleksandru Stefanu Radiševiću – bariton i Neveni Živković – pijanistkinji, pridružili su se na zrenjaninskom koncertu Ana Aleksić Šajrer – sopran i Višnja Popov – mecosopran.

Publika je uživala u operskim arijama, filmskoj muzici, kanconama, kompozicijama iz mjuzikla i delima muzičkih klasika – Mocarta, Pučinija, Dvoržaka, Dala…

– Ovo je naš prvi koncert u Zrenjaninu i imali smo podršku publike – kaže za „Zrenjanin” Aleksandar Stefan Radišević, koji je u centru Beograda otvorio Školu za mlade operske umetnike.  – Iako sala nije bila puna, zahvalni smo posetiocima koji su sa nama podelili energiju i koji su našu muziku primili srcem. Muziku prezentujemo kao endemsku stvar za sreću.

koncert zrenjanin 10

I Gabriela Ubavić, koja peva u operskim kućama u Evropi, ali i na koncertima širom Srbije, ima samo reči hvale za emocije koje su podelili sa zrenjaninskom publikom.

– To je ono što je neophodno svakom umetniku, taj umetnički doživljaj sa publikom. A to smo večeras imali u Zrenjaninu. Imamo vrlo dobre pevače, ali malo je onih koji nađu put do srca publike  – kaže Gabriela Ubavić.

koncert zrenjanin 6

Ana Aleksić Šajrer kaže da se obradovala pozivu koleginice Ivane Josić, profesorke u Muzičkoj školi „Jovan Bandul” u Pančevu, organizatorke, da bude gost na ovom koncertu.

– Naravno, prihvatila sam poziv, ovo je moja publika koja rado dolazi na koncerte. Na redu su novi koncerti u okviru obeležavanja 70. godišnjice naše Muzičke škole, u nedelju, ponedeljak, utorak i sredu, gde se predstavljaju i učenici, i profesori – kaže Ana Aleksić Šajrer, profesorka u Muzičkoj školi „Josif Marinković”.

Višnja Popov ima angažman u operama Narodnog pozorišta u Beogradu i Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu gde je nedavno imala premijeru u „Pop Ćiri i pop Spiri”, operi kojom završava sezonu, a čijoj je premijeri prisustvovala i reporterka  „Zrenjanina”

– Uvek rado pevam u Zrenjaninu, koji ima koncertnu publiku, gde je počelo moje muzičko obrazovanje. I da su ovakvi koncerti češći, publika bi došla. Nadam se da će posetioci uživati i na koncertu koji pripremamo za 21. jun, Međunarodni dan muzike, u SNP-u. Leto će biti radno, pošto me na jesen očekuju nove uloge, kako u Narodnom pozorištu u Beogradu, tako i u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu  – kaže Višnja.

koncert zrenjanin 3

Prema rečima Nevene Živković, koncert su pripremali timski, kako bi uživali i izvođači, i publika, zajedno su birali repertoar.

Branka Jajić

Foto: Bojan Stanulov

koncert zrenjanin 1

koncert zrenjanin 8