OPŠTINA SEČANJ DODELILA PRIZNANJA ZA ISTAKNUTE REZULTATE U OVOJ GODINI

Humanitarci, vredni ljudi, uzorni građani

Na svečanoj sednic Skupštine opštine Sečanj, održanoj 1. oktobra, čelnik te lokalne samouprave Predrag Rađenović uručio je nagrade za postignuća u 2021. godini. Priznanja je dobilo sedmoro istaknutih pojedinaca koji se bave različitim profesijama, a zajedničko im je da su svojim radom doprineli afirmaciji sredine u kojoj žive.
Nagrađena je dr Ljiljana Vujnović, lekarka opšte prakse, koja sada radi na Poliklinici u Novom Sadu, nakon što je 18 godina provela u Domu zdravlja Sečanj. Kako se navodi u obrazloženju, građani pamte predusretljivost sa kojom je primala pacijente, pružala besplatne konsultacije i savete, upućivala na dalje lečenje. Ona i danas pomaže onima koji dolaze na Polikliniku, kao i osobama sa područja Opštine Sečanj kada im zatreba zdravstvena usluga u Novom Sadu.
Priznanje je uručeno i Ivanu Mučalovu, svešteniku iz Sečnja koji već deceniju ulaže napore da hram Svetog Dimitrija bude uzorna crkva u svakom pogledu. Zahvaljujući njegovom zalaganju freskopisani su i hram i kapela na mesnom groblju, a u saradnji sa parohijanima podignuta je ograda oko crkve, uređena je porta, pored crkve izgrađeni su pomoćni objekti i igralište za decu. Trudom sečanjskog arhijerejskog namesnika pre dve godine u Sečnju je priređeno prvi put Bogojavljensko plivanje za Časni krst. On je takođe pokrenuo duhovni centar i osnovao i crkveni hor.
NMR info

Opširnije u štampanom izdanju