OSNOVNA ŠKOLA „2. OKTOBAR”: Predstoji sanacija ravnog krova

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegovi saradnici danas pre podne obišli su Osnovnu školu „2. oktobar“ radi dogovora o sanaciji drugog sprata gde se nalaze kabineti i učionice, a građevinska inspekcija je zabranila njegovo korišćenje.

os 2 oktobar

– Ova škola izgrađena je još 1960. godine. Zgrada je pokrivena ravnim krovom, koji je vremenom propao, prokišnjava i pojavile su se vlažne površine na plafonu i zidovima. Oštećene su i električne instalacije, tako da učionice nisu bezbedne za korišćenje. Očekujemo da počne sanacijarekla je Sanja Gerbeš, direktorka škole, koju pohađa oko 600 đaka.

Ona napominje dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i veruje da će ovaj problem biti rešen do početka školske godine, 3. septembra. Sanja Gerbeš napominje da ima problema i sa pločama u dvorištu, koje se sležu, i da se i to mora ubrzo rešavati.

Gradonačelnik Janjić je video kolika su oštećenja na plafonu i zidovima zbog prokišnjavanjem školskog krova.

– Oštećenja su konstatovana pre nekoliko meseci. U međuvremenu pripremili projekte za sanaciju, uz saglasnost vlasnika zgrade, a to je Republika. U gradskom budžetu odvojili smo pet miliona dinara i to će biti usmereno na gradnju krova i sanaciju instalacija. Očekujem da veoma brzo osposobimo i ugroženi deo objekta za normalno odvijanje nastave – najavio je Janjić.

M.B.

os 2 oktobar )

os 2 oktobar gradonacelnik (1)