OSNOVNA ŠKOLA „NIKOLA TESLA” U BANATSKOM KARAĐORĐEVU

Sedmoro učenika na republičkim smotrama znanja
Učenici Osnovne škole „Nikola Tesla” u Banatskom Karađorđevu sa dva izdvojena odeljenja („Petar Kočić” u Česteregu i „Adi Endre” u Tordi) i ove godine beleže zapažene rezultate na školskim takmičenjima. Sedmoro učenika ove škole izborilo je i plasman na republička takmičenja.
– Škola sa Teslinim imenom godinama unazad broji zapažene rezultate, kako na regularnim takmičenjima Ministarstva prosvete, tako i na drugim takmičenjima i smotrama – kaže nastavnica srpskog jezika Milana Rajić.- Najbolje rezultate ostvarili su na takmičenjima iz (ne)maternjeg i stranih jezika.
Tako se učenica osmog razreda, Sara Božić, plasirala na republičko takmičenje iz engleskog jezika. Na takmičenju koje je 8. maja održano u Čačku. Nikola Knežević, učenik sedmog razreda, i Aleksandra Jovanović, učenica osmog razreda, nadmetaće se 15. maja u Sremskim Karlovcima i Beogradu, na Republičkom takmičenju iz književnosti, odnosno na Književnoj olimpijadi. Alisa Koso, Balint Olah i Emilija Koso plasirali su se na republičko takmičenje iz mađarskog jezika, a Emilija Gut učestvovaće na takmičenju iz srpskog kao nematernjeg jezika.
Nastavnice – engleskog jezika Tanja Vukmirović, srpskog jezika – Milana Rajić i Tea Topić Laništanin i mađarskog jezika Angela Černoh, pokazale su da se i u skromnim uslovima škole u seoskoj sredini, mogu postići vredne rezultate.
M. B.