OSVEŠTANA NOVA CRKVA U KNIĆANINU

Da bude mnogo krštenja i venčanja

Vladika banatski Nikanor osveštao je 30. oktobra novopodignutu crkvu Svete Trojice u Knićaninu. U ovom selu, koje je naseljeno kolonistima sa juga Srbije početkom pedesetih godina prošlog veka, nisu do sada imali pravoslavni hram te je čin osvećenja privukao brojne vernike.
Ideja za gradnju hrama postoji dugo godina, ali je realizacija počela 2017. kada su udareni temelji za crkvu. Prethodno je gradnju inicirao Hadži Dragan Jovanović koji je rođen u selu, a živi u Beogradu.
– Doneo sam iz Jerusalima osveštani krst koji sam postavio na mesto gde bi mogla biti crkva. Taj krst se danas nalazi u crkvi. Meštani su to prihvatili, što je simbolično bio početak prikupljanja dobrovoljnih priloga za gradnju. Organizovali smo odbor i svako je imao zadatak da pozove deset njih koji će donirati. Danas sam srećan da imamo ovaj hram i da može narod da dođe i pomoli se Bogu. Nadam se da će da se rađaju nova pokoljenja koja će imati gde da dođu, a ne kao mi da čekaju 66 godina na hram – istakao je Hadži Dragan Jovanović.
N. M.

Opširnije u štampanom izdanju