OTVOREN 10. “SOUNDLOVERS“ FESTIVAL: Vikend u znaku elektronske muzike

Najveći festival elektronske muzike u Srednjobanatskom okrugu, “Soundlovers” ove godine  proslavlja jubilarni 10. rođendan. Slavlje je počelo juče u 22.30 u Kino bašti, kada se na bini pojavio dj Pessto (Surdulica), koji je istakao da mu je velika čast što ima priliku da otvori ovaj značajan festival.

– Imam rodbinu i prijatelje ovde i stalno su me zvali da nastupam kod vas. Nedavno sam puštao muziku u jednom zrenjaninskom klubu, ali mi je posebno drago što mi se ukazala prilika da prvi nastupam na jubilarnom “Soundloversu”. Fina je energija, Zrenjanin je prelep grad i moja očekivanja su ispunjena – rekao je Predrag Stojkov, poznatiji kao dj Pessto. – Bravo za Zrenjanin, organizovati ovakav festival nije lako, naročito u maloj sredini. Posebno bih pohvalio scenografiju koja izgleda svetski.

 

dj Pessto
dj Pessto

IMG-172c896f6779e2757c2b3e394a9d0d57-V

Zvezda večeri bio je jedan od najtalentovanijih muzičkih producenata kada je elektro dens muzika u pitanju, dj Karim Mika (Egipat), čiji je nastup propraćen ovacijama, vatrometom i plesnom grupom “Urban dance”. Kao i njegov prijatelj dj Pessto, za Zrenjanin ima samo reči hvale.

– Nikad nisam bio u Srbiji, i eto prvi put sam baš u Zrenjaninu. Grad mi se mnogo sviđa. Dopada mi se što su ljudi prijatni, živahni i strastveni, posebno dok pričaju. Prvo sam mislio da se svađaju, pa su mi objasnili da tako govore (smeh). Lepo je vreme, očekivao sam da će biti malo hladnije (smeh), ali se ne žalim. Veoma sam uzbuđen zbog nastupa, nadam se da ćete uživati jer znam da volite da se zabavljate – izjavio je dj Karim Mika za naš list, neposredno pred izlazak na binu.

dj Karim Mika
dj Karim Mika

IMG-4704676b29eb09674442401228d9d018-V

 

Urban dance
Urban dance

A evo šta kažu i organizatori. Đorđe Banjai, PR festivala, istakao je da na osnovu prodaje karata vlada veliko interesovanje za festival, u šta smo se i sami uverili.

– Ove godine proslavljamo jubilej i pripremili smo za nijansu veći spektakl nego prethodne godine. Trudili smo se da dovedemo zvučna imena poput Karima Mike, koji je prvo muzičko izdanje imao sa 13 godina i tada ga je prepozao čuveni Afrojack (Afrodžek) sa kojim i danas sarađuje – naveo je Banjai i dodao:
– Očekujem da će festival biti uspešan kao i prethodnih godina. Velika je čast i privilegija raditi tako nešto u gradu gde ovakva muzika nije toliko zastupljena. Ponosni smo na činjenicu da uz pomoć Grada i sponzora to organizujemo 10 godina.

soundlovers-1dan-9001

 

soundlovers-1dan-8253

Dvojac Wreckvge (Beograd) nastupili su sinoć poslednji, a atmosferu su doveli do usijanja. Druge festivalske večeri preovladaće tech house i groove house pravac. Prvi na bini će se pojaviti Peryz&Dave (Novi Sad) u 22.30 – 00.15, sledi Avadox (Slovenija) 00.15 – 2.00 i specijalni gost iz Japana, dok će domaćin Waking George zatvoriti veče, 02.00 – 04.00, koji će imati specijalnog gosta iz Bugarske.

Ljubiteji tehno zvuka u nedelju će moći da čuju damu Lenu Glish (Zlatibor), zatim TKNO (Beograd) i Veljka Jovića (Beograd).

I.I.

Foto: Nebojša Tatomirov

Opširnije u štampanom izdanju

dj Wrackvge
dj Wreckvge

IMG-edb948092adb6c25fd18977aed5155bb-V