PERSU MARKETI: Uvedene nove mere zaštite

Kompanija PerSu prošle nedelje dodatno je pojačala mere zaštite u svojim maloprodajnim objektima, koje se odnose kako na zaposlene, tako i na sve kupce.

– U svim PerSu marketima postavlja se zaštitna zavesa, koja u velikoj meri izoluje zaposlenog trgovca na kasi  prilikom kucanja robe, a ostavljen je prostor samo za preuzimanje novca. Zaštitna zavesa dezinfikuje se redovno, kao i sve ostale površine u objektima. Do sada su zavese postavljene u opštinama  Kikindi, Novom Sadu, Zrenjaninu, Somboru, Vršcu, Kuli, Vrbasu, Apatinu, kao i pripadajućim mestima.  Na ovaj način, trgovac je zaštićen sa svih strana, a potencijalni prenos virusa bliskim kontaktom je smanjen na minimum. Takođe, ispred ulaza u maloprodajne objekte, postavljaju su dezobarijere za dezinfekciju obuće pre ulaska – navodi se u saopštenju

Pored ovih mera, svi trgovci u PerSu marketima opremljeni su zaštitnim maskama i rukavicama, kao i dezinfekcionim sredstvima. Ruke se redovno dezinfikuju, kao i sve kontaktne površine na svaka dva sata, a tu spadaju pored zavesa i kvake, pultovi, vrata vitrina, potrošačke korpe i slično.

– Zdravlje naših zaposlenih, ali i naših kupaca nam je na prvom mestu. S obzirom na to da su naši trgovci najviše na udaru, radimo sve što možemo da ih zaštitimo i tako smo i došli na ideju da postavimo zavese i kompletno ih izolujemo, a ovo rešenje preporučujemo svim trgovcima, kako bismo mere predostrožnosti podigli na najviši nivo – poručuju iz PerSu marketa.

Postavka zaštitinih zavesa se nastavlja dok se ne obuhvati svih 150 PerSu marketa u 90 naseljenih mesta.