PESNIČKA ŠTAFETA DEVETI DAN: U OŠ „Žarko Zrenjanin“ Dunja i Staša napisale pesme za finale

Kroz žitna polja, bulke i cveće

Jurila je posada vedra

Za svakim stihom, uz mnogo sreće

Sa osmehom što krasi jedra.

Plovidba traje deveti dan

Zgoda je mnogo, radosti svih

Iz svake škole i svakog mesta

Poneli ljubav, lepotu, stih.

Brod nam je pristao u dan četvrtak

Jednim: „ahoj“ mahnusmo sredi

Usidrismo se u Zrenjaninu

Uz pesme dobre – to zlata vredi!

Ovim stihovima četverac predvođen pesnikinjom Nikoletom Novak uplovio je u deveti dan „Pesničke štafete“. Izmedju ostalih, posetili su mlade pesnike u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“.

Pesnikinja je pohvalila sve autore i navela da su se svi potrudili da lepo prezentuju svoje pesme, a oni koji nisu učestvovali ove, da to učine sledeće godine.

– Bilo da vaša pesma udje u finale ili ne, vi koji ste se potrudili da se izrazite na ovaj način, da stanete ovde i pročitate vašu pesmu pred svim drugarima, to je velika pobeda- rekla je Nikoleta Novak boraveći u „Žarku“.

Svoje pesme predstavilo je dvadesetoro đaka, 18 iz kategorija nižih razreda i dvoje iz viših razreda. Pesme za finalni krug takmičenja napisale su Dunja Ćirić za pesmu „Stara dunja“ (III-3, učiteljica Ljudmila Vorkapić) i Staša Jašin za „Osmaci đaci“ (VIII-1, nastavnica srpskog jezika Marina Živin).

Tokom devetog dana „Pesničke štafete“ delegacija iz biblioteke i gostujuća pesnikinja posetili su još dve gradske škole: „Đura Jakšić“ i „Sonja Marinković“, dok su u u Gradskoj narodnoj biblioteci dočekali goste iz osnovnih škola „Petar Petrović Njegoš“ i „Dr Jovan Cvijić“.

S.V.

smart