PETICIJA ZA „LEŽEĆE POLICAJCE” NA ZELENOM POLJU BEZ ODGOVORA

I dalje bez rešenja za brzu vožnju
Saobraćajna nezgoda dogodila se prošle subote na uglu Bačke i Šumadijske ulice. Tada su se sudarila dva putnička automobila, pri čemu je stradala i kuća na uglu ovih ulica, jer se od siline sudara jedan auto zaneo i odvalio njen ćošak. Srećom, sve je prošlo bez fatalnih posledica, ali je prouzrokovala veliku materijalnu štetu.
Ovaj nemio događaj podsetio je na peticiju od pre tri godine, koju su, zbog prebrze vožnje, velike frekvencije vozila i bezbednosti najmlađih, stanovnici Bačke ulice podneli sa prikupljenih 58 potpisa sugrađana. Tada su apelovali na nadležne da reše bar donekle ovaj veliki problem (pooštre saobraćajne propise i postave „ležeće policajce”).
Od tada pa do sada, niko od odgovornih nije reagovao na ovaj apel, niti su stanovnici Bačke i Šumadijske dobili odgovor, iako se u međuvremenu dogodilo desetak saobraćajnih nezgoda.
– Jedini odgovor stigao je iz nekadašnje Direkcije za izgradnju i uređenje grada u kome su nas izvestili da preduzeće jeste, odnosno, tada je još uvek bilo, nadležno za postavljanje „ležećih policajaca”, ali da se dozvola i nalog za postavljanje ovog saobraćajnog obeležja dobija iz Odseka za poslove iz oblasti saobraćaja pri Gradskoj upravi. Nažalost, nama se iz gradske kuće niko nije javio, mada smo peticiju sa istim zahtevima poslali i na njihovu adresu, i to Saši Santovcu i Mirku Petroviću, načelniku ovog odseka – rekao je za „Zrenjanin” jedan od podnosioca peticije i žitelj Bačke ulice.
S. V.