PIVOT VESKO BARJAKTAROVIĆ PONOVO NOSI DRES PROLETERA

Za klub ostavlja srce na terenu

Većina nas koji smo sada u ekipi dugo je radila sa trenerom Momirom Rnićem, dobro smo upoznati sa njegovim sistemom treninga i lako se uklapamo – kaže Barjaktarević

Rukometaš Vesko Barjaktarović (22) tokom igračke karijere najviše vremena proveo je u Proleteru. Ipak, prošle sezone, kada je većina igrača iz Zrenjanina zamenjena onima koji su dovedeni „sa strane”, otišao je iz matičnog kluba. Jednu polusezonu proveo je u Hercegovini iz Sečnja, a drugu je odigrao u Kikindi.
Vesko Barjaktarović rođen je u Krajišniku, a rukometom je počeo da se bavi kada je imao 11 godina.
– Trener Darko Radlinski me je na jednom času fizičkog pitao da li želim da igram rukomet i tako je sve počelo. Imao sam konstituciju rukometaša, a očigledno je to prepoznao i Radlinski. U Proleteru sam načinio prve rukometne korake, to je Klub koji volim i za koji ću uvek, na svakoj utakmici, ostavljati srce na terenu. Tu mi je najlepše, iako nije bilo loše ni u Kikindi i Sečnju, za te ekipe imam samo reči hvale – kaže Barjaktarović.
Sada se vratio u Proleter gde će u narednom prvenstvu igrati na poziciji pivota. Sezona u Super ligi počinje u septembru, a mladi rukometaš redovan je na svakom treningu.


– Zaista se dobro pripremamo. Većina nas koji smo sada u ekipi je dugo radila sa trenerom Momirom Rnićem, dobro smo upoznati sa njegovim sistemom treninga u koji se lako uklapamo. Još uvek je rano da pričamo o ambicijama, jer ne znamo kako je korona uticala na funkcionisanje ostalih klubova. Uskoro ćemo početi da igramo prijateljske utakmice, pa ćemo videti u kakvoj smo formi i šta možemo da očekujemo – ističe naš sagovornik.
U sezoni koja je pred nama, uvodi se novi model igranja u Super ligi. Klubovi će biti podeljeni u dve grupe po osam, a po četiri najbolje plasirane ekipe će ući u plej-of, dok će se preostalih osam timova boriti za opstanak.
– Taj sistem je za sve novost, privikavaćemo se tokom prvenstva. Dobro je što u prvom delu šampionata nećemo imati gostovanja u udaljene gradove, pa ćemo biti odmorni za svaki meč, a za ostalo ćemo videti tokom sezone – naglasio je Vesko Barjaktarović.
Rukometaš Proletera svaki slobodan trenutak koristi za druženje sa prijateljima i porodicom, a voli i da pogleda dobru utakmicu inostranih klubova na televiziji. Interesatno je da je mladi atleta prošlog leta, poput velikih sportskih zvezda, reklamirao garderobu poznatog srpskog brenda, što je privuklo mnogo simpatija njegovih prijatelja i saigrača.

D. Petrović