PLANIRANA ULAGANJA U OPŠTINI ŽITIŠTE

Najviše novca za bunare i puteve

Opština Žitište je na svom sajtu (zitiste.org) predstavila kapitalne investicije koje bi trebalo da se realizuju tokom 2022. godine. Za rehabilitaciju kolovoza u Hetinu izdvojiće se 7,1, a za izgradnju bunara i vodovodne mreže u istom selu blizu 24 miliona dinara.
Isti posao planira se i u Banatskom Dvoru, za šta će lokalna samouprava obezbediti bezmalo 14,5 miliona dinara. Bunar za vodovod planiran je i u Česteregu, gde će posao koštati oko 18 miliona dinara.
Za zamenu azbestnih cevi u Banatskom Karađorđevu predviđeno je ulaganje od 128 miliona dinara. Izgradnji doma kulture u Banatskom Višnjićevu namenjeno je šest miliona dinara, a rekonstrukciji centralnog grejanja u Domu kulture u Srpskom Itebeju 3,2 miliona dinara. U Ravnom Topolovcu radiće se sanacija Doma kulture, a investicija je vredna nešto više od 21,2 miliona dinara.
Za rekonstrukciju trotoara u naseljenim mestima Opštine Žitište, kao i za održavanje lokalnih puteva izdvojiće se po šest miliona dinara. Tri miliona dinara više opredeljeno je za izgradnju kapela u Žitištu i Banatskom Dvoru.

B. M.

Foto: arhiva Žitište onlajn