POČELA ČETVRTA „BANATSKA BAJKA“ U GRADSKOJ BAŠTI: Svečano, uprkos kiši

Zvucima Gradskog duvačkog orkestra pod upravom Branislava Gagića, otvorena je u gradskoj bašti u ponedeljak, 15. juna, sada već tradicionalna manifestacija „Banatska bajka“. Po četvrti put se održava pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, programi su namenjeni svim generacijama i potrajaće sve do 23 avgusta.

Muzički program, pod nazivom „Muzika svih generacija“, izveli su Ivica Petrov, muzičar koji je obrazovao generacije dece u okviru „Bolera“, i njegov unuk Đorđe Damjan, učenik Muzičke škole „Josif Marinković“. Priodružili su im se i solisti Mirjana Mladenović i Ondrej Goda. „Muzika svih generacija“ je u planu „Banatske bajke“ sve vreme tokom trajanja manifestacije, ponedeljkom, u 20 časova.

Iako je sinoć grunula kiša pred kraj svečanosti, raspoloženje je ostalo, a umesto kišobrana, publiku su zaštitili suncobrani, dok je bina ostala suva. Kako najavljuju organizatori, vremenske nepogode neće zaustaviti program ni ubuduće, samo će, ukoliko bude potrebno, biti premešten u baroknu salu gradske kuće.

Danas, 17. juna, u sklopu „Vinskih priča“, prvi gosti su iz Sutjeske – predstavnici Podruma „Korolija“, a posetioce će zabavljati Duo „Hand made“. U sredu će koncert održati članovi KUD „Lola“ iz Perleza, a stihove će govoriti Pera pesnik iz Banata – Petar Ćirić. Program četvrtkom je rezervisan za decu: „Sovice mudrice“ – radionica, Plesni studio „Free dance“, dečji film „Sadko – avanture na dnu mora“. Milica Dosković, vokalna solistkinja i njeni gosti, na programu su svakog petka, a svake subote Bif bend Gagić i prijatelji.

U nedelju, 21. juna, u goste nam dolaze Spasoje Vlajić, istraživač ljudske svesti, i Slobodan Vlajić, književnik i muzičar.

I tako, nema vanredniog stanja, ali je, kako kažu, korona među nama. Zato, opustimo se, ali na rastojanju, a nisu naodmet ni maska niti rukavice.

Tekst i foto: Branka Jajić