PODRŠKA GRADA MLADIMA: Stipendije za 245 učenika i studenata

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura potpisao je danas u Gradskoj bašti ugovore o stipendiranju sa 245 učenika srednjih škola i studenata sa teritorije Grada Zrenjanina. Stipendije je zaslužio 121 srednjoškolac i 124 studenta.
– Uprkos vanrednoj situaciji i činjenici da već godinu dana živimo i radimo u posebnom režimu i okolnostima, Grad brine o svojim uspešnim učenicima i studentima i to je ove školske godine posebno izraženo. Ovde su danas okupljeni najbolji među najboljima, kojima se mogu ponositi i njihovi roditelji i nastavnici, kao i Grad Zrenjanin. U odnosu na dosadašnji, značajno smo povećali broj učenika i studenata koji su dobili stipendiju, ukupno ih je 245, a da se pojedinačni iznos stipendije nije menjao. Grad je izdvojio iz budžeta za ovu namenu skoro 17 miliona dinara i to je sigurno jedna od naših najboljih investicija, investicija u znanje, školovanje i budućnost, koju vi predstavljate i donosite, i u kojoj vas vidimo da ste se poslovno ostvarili u našem gradu, a mi ćemo se protruditi da novim projektima i investicijama stvorimo uslove da možete da živite u još boljem Zrenjaninu – poručio je gradonačelnik stipendistima na današnjoj svečanosti.
Nakon svečanog potpisivanja ugovora, u ime stipendista zahvalila se Nevena Antonin, učenica prvog razreda Medicinske škole. Mesečna stipendija koja se dodeljuje učenicima srednjih škola iznosi 5.400 dinara, dok je za studente 8.400 dinara i isplaćuje se u deset mesečnih rata.
(Grad Zrenjanin)