Političko zapošljavanje kao predizborno obećanje SNS-a

Na redovnoj konferenciji za medije Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu medijima se obratila Alisa Kockar, portparolka, ukazujući na važnu temu u predizbornoj kampanji – kakva su predizborna obećanja stranke na vlasti, a kako to izgleda u praksi.
– Jesenas smo imali priliku uživo da pratimo prelazak dvojice omladinaca Demokratske stranke u Srpsku naprednu stranku. Ako smo ranije i postavljali pitanje da li je njihov prelazak bio ideološki motivisan čin, sada je situacija jasna. Danas Srđan Barac radi u urbanizmu, a Marko Miškeljin u galeriji. Demokratska stranka zato postavlja pitanje: da li je to ta zabrana zapošljavanja u javnom sektoru zbog koje nemamo dovoljno lekara u zdravstvenim ustanovama, a imamo sredstava i mogućnosti da zaposlimo dva studenta? Je li to poruka koju Srpska napredna stranka želi da pošalje Zrenjanincima? Ako glasate za Srpsku naprednu stranku, i dalje će politički zapošljavati koga i kad hoće, ali ne i vas – zaključila je Alisa Kockar, podsećajući takođe da je borba protiv korupcije i političkog zapošljavanja bila među najvažnijim obećanjima, sa kojim je Srpska napredna stranka došla na vlast.
– Pozivamo sve slobodne istraživače i novinare da provere informacije, kao i da saznaju kolike su plate ovim mladićima i koja je priroda posla koju obavljaju jer, ukoliko su predizborna obećanja Srpske napredne stranke tačna, onda Srpska napredna stranka i gradska uprava koju vodi nemaju šta da kriju – ocenila je Alisa Kockar.