POMOĆ PREDUZETNICAMA IZ SREDNJEG BANATA

Bespovratna sredstva od Pokrajine

Grafička firma „Sitoprint” iz Žitišta Dragane Šojić, „Suvenir 023” iz Zrenjanina, radnja za štampanje Lidije Nešić i „SN Stefanov Agro” iz Stajićeva, povukle su 395, 367, odnosno 150 hiljada dinara od Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam za subvencionisanje ženskog preduzetništva. Novac je namenjen za nabavku mašina, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine.
Za firme koje su osnovale dame iz srednjeg Banata Pokrajina je izdvojila 1,351 milion dinara, a osim pomenutih, sredstva je dobilo još sedam preduzeća. To su: Agencija za nekretnine „G Sigma” Gordane Božić, „Top sjaj” Samostalna radnja za održavanje i popravku motornih vozila Jelene Pađen, „Arhi boks” Milice Kovač (inženjerske usluge i tehničko savetovanje), „MM MIKI” – knjigovodstvena agencija Vesne Vujanac, FEBUS – agencija za računovodstvene i knjigovodstvene usluge Vesne Lugonje.
Sve firme su iz Zrenjanina i dobile su od 66 i 80 hiljada dinara za računarsku opremu. Za sličnu namenu pripalo je 71.500 dinara Samostalnoj trgovačkoj radnji „Best” Biljane Košutić iz Žitišta.
Javni konkurs je raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam 26. oktobra, a odluka je doneta krajem novembra. Za podršku ženama preduzetnicima namenjeno je ukupno 22 miliona dinara za kapitalne, i još tri miliona dinara za tekuće subvencije.
M.S-n.