POSLE DVADESET GODINA SASTALE SE KOŠARKAŠICE PROLETERA

Trofejna ekipa na okupu
Košarkašice ŽKK Proleter koje su igrale pre dve decenije, okupile su se prošle subote da se druže i razgovaraju o starim, dobrim vremenima. Sa njima su bili i tadašnji treneri ekipe Dragan Božinov i Igor Toni Kopilović. Dame su najpre odigrale revijalni susret (podelile su se u dve ekipe), a potom su evocirale drage uspomene vezane za nekadašnji klub.
Treba istaći da se radi o ekipi koja je osvojila srebrnu medalju na prvenstvu Jugoslavije. Ta generacija iznedrila je nekoliko vrsnih košarkašica kao što su Smiljka Jakšić, Mirjana Ugrenović, Dragana Rabota, Aleksandra Popov, a uz njih su igrale i Senka Stojanović, Nedeljka Dajević, Ivana Belić, Jelena i Vedrana Bajagić, Dijana Naumov, Anja Novaković, Danijela Grubiša, Ana i Dragana Vujinov, Danijela Đukić, Danijela Ledeci, Jasna Gećin, Tatjana Popov.
Uz trenera Dragana Božinova one su tada učile da igraju košarku, ali i da se snalaze u životu. Podsetile su se sjajnog vremena kada je ženska košarka u Zrenjaninu bila vrlo cenjena, a pomenuta trofejna generacija veruje da će košarkašice koje sada igraju u Proleteru vratiti taj sport na svoje mesto.

G. NOVAKOVIĆ