„PRAZNIČNE HORSKE ČAROLIJE” – KONCERT POSVEĆEN NAJMLAĐIMA

Od podmlatka zavisi budućnost horske muzike

Tradicionalni novogodišnji humanitarni koncert „Praznične horske čarolije” održan je u subotu, 21. decembra u prepunoj baroknoj sali gradske kuće. Na programu su bile dečje pesme novogodišnjeg i božićnog karaktera.

NASTUP NOVOG HORA
Numerama su se predstavili polaznici Muzičke škole „Aleksić” iz Zrenjanina, Hor muzičkog zabavišta „Sanjalice” Udruženja „Kolegijum” kojim diriguje Sanja Popović, Gradski dečiji hor Kulturnog centra koji vodi mr Senka Milisavljević i Dečji hor „Prepodobni Rafailo Banatski”- dirigentkinja Jana Drašković.
Ulaznice za koncert bili su slatkiši i slane grickalice od kojih je napravljeno više od 50 paketića namenjenih deci predškolskog uzrasta sa smetnjama u razvoju, koja su polaznici Osnovne i srednje škole „9. maj” i štićenicima Sigurne kuće.
Više o koncertu govorio je Vladimir Stojković, direktor Horskog festivala „Slobodan Bursać”.
– Ovo su šeste ,,Praznične horske čarolije” kojim tradicionalno završavamo kalendarsku horsku godinu, a istovremeno su i uvod u Horski festival ,,Slobodan Bursać” koji nas očekuje i u 2020. godini. Osmišljene su kako bismo prikupili što veći broj slatkiša i slaniša od kojih ćemo napraviti paketiće za decu koje ćemo uručiti zajedno sa ,,CEKOMOM” koji će izvesti novogodišnju predstavu – rekao je Vladimir Stojković, i dodao da koncertom horisti žele da skrenu pažnju na svoj rad i najave ono čime će se predstaviti u narednoj godini.
Miroslava Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju