PREDSTAVNICI POKRAJINSKE VLADE POSETILI SELA U OPŠTINI SEČANJ: Asfaltiraju se ulice u Boki, rešava se problem sa snabdevanjem vode u Neuzini

Radovi na revitalizaciji putne infrastrukture u Boki počeli su u četvrtak, 21. oktobra. U planu je da se u prvoj fazi asfaltira devet ulica u ovom naseljenom mestu, a kako je najaveljno, u okviru projekta „Rehabilitacija puteva u opštini Sečanj” nove puteve dobiće i naseljena mesta Neuzina i Jarkovac. Vrednost radova iznosi blizu 190 miliona dinara, a obezbeđena su ugovorom koji je Opština Sečanj zaključila sa Upravom za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Tim povodom, predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović obišao je danas radove zajedno sa pokrajinskim sekretarom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjenom Bjelićem, direktorom Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljkom Kovačevićem, kao i predsednikom Opštine Sečanj Predragom Rađenovićem i njegovim saradnicima.

Po dolasku u selo, predstavnici pokrajinske Vlade i Opštine Sečanj porazgovarali su sa meštanima o problemima koji ih muče, a potom su se pozdravili sa radnicima beogradske firme „Bazalt“, koja je izvodi radove.

Prva lokacija njihove zvanične posete bila je na putu Jarkovac – Neuzina, gde je Mirović predsedniku Opštine Sečanj uručio rešenje o finansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije i bušenja i opremanja bunara, a gde će bunar biti iskopan. Po završetku ovog posla problem vodosnabdevanja u tom selu biće rešen.

– Jako sam srećan što će dugogodišnji san žitelja Boke biti ispunjen. Druga faza, u kojoj će ostale ulice u selu biti asfaltirane, počeće u narednom periodu. Srećan sam i zbog građana Neuzine, jer je pokrajinska Vlada obezbedila sredstva za bušenje novog bunara za pijaću vodu – izjavio je Predrag Rađenović u obraćanju medijima.

Kako saznajemo, vrednost ove investicije iznosi 14.500.000 dinara. Trenutno je voda bakteriološki neispravna zato što je bunar rađen pre 33 godine.

– U ime građana Neuzine i svoje lično ime zahvaljujem se Upravi za kapitalna ulaganja i pokrajinskoj Vladi što su imali razumevanja za naše probleme, što su došli da nam pomognu i saslušaju ljude sa kakvim poteškoćama se suočavaju. Nadam se da ćemo sve probleme rešiti u narednom periodu – poručio je Rađenović.

Igor Mirović je potom istakao da je ovo poruka i za druge manje razvijene lokalne samouprave u Vojvodini da treba zajednički da se bore i konkurišu na velikim državnim projektima, jer će država izdvojiti veliki novac za lokalne puteve u narednoj godini.

I.Isakov.

Jovan Drndak Njegović

(Opširnije u štampanom izdanju)