PREDUZEĆA IZ BANATA NAGRAĐENA SU ZA POSLOVNI USPEH U PRETHODNOM PERIODU

Zlatna plaketa pripala je listu „Zrenjanin”

Regionalna privredna komora Zrenjanin tradicionalno dodeljuje godišnje i jubilarne nagrade za najbolje poslovne i preduzetničke rezultate. Laureati su pojedinci i kolektivi koji su unapredili rad i doprineli ostvarenju ciljeva srednjeg Banata.
Nagradu za poseban doprinos razvoju privrede regiona zaslužila su tri preduzeća. Priznanje za sektor industrije dobila je firma „Akvaplan” (Aquaplan), koja se 20 godina bavi opremanjem velnes centara, hotela, sportskih klubova, rezidencijalnih i privatnih objekata. „Vineks etil” Lukićevo, osnovan 2007. kao deo firme „Vineks” (Vinex), nagrađen je za sektor poljoprivrede. Osim destilerije za proizvodnju etil alkohola, poseduje farmu muznih krava i bioelektranu. Plaketa za sektor usluga pripala je firmi „Agrorit”, sa sedištem u Melencima. Uspešno se bavi transportom, špedicijom, skladištenjem i logistikom u zemlji i inostranstvu.

DOBRI PRIMERI POSLOVANJA
– Svaka nagrada je potvrda za trud i rad, za višedecenijski napredak i kvalitet koj naša firma kontinuirano neguje prateći savremene tehnološke trendove u građevinskoj delatnosti, a naročito u razvoju velnesa koji se poslednju deceniju intezivno razvija u zemlji.
Naše preduzeće je poslovanje usmerila ka krajnjim korisnicima, time što osluškujemo njihove potrebe i smatramo da je to ključ našeg uspešnog poslovanja.Priznanja ove vrste su od velikog značaja za napredak jedne firme i veliki podstrek za sve buduće poduhvate – ističe Ivana Bzdušok, direktorka „Akvaplana”.
Za regionalnog poslovnog lidera dodeljene su dve nagrade. Izabrani su Steva Kočalka, vlasnik kompanije „Valor”, i Vidak Milošević, direktor Ribnjaka „Sutjeska”.
Kompanija „Valor” postoji od 1993. Trenutno u sistemu rade 44 maloprodajna objekta od kojih je jedan specijalizovan za prodaju ugostiteljske opreme. Prema rečima Steve Kočalke, svako od nas projektuje svoju ličnost, osobine i nametne ih kao standarde ili kao pravila koja važe u okviru firme u kojoj radi.
– Zbog čega to vredi niko od nas ne zna unapred. Na kraju kad dočekate ovakvo priznanje i da 30 godina rada, koliko stoji iza mene, ima svoj rezultat, ne može da vam ne prija takva titula. Ovakvu nagradu, zapravo, niko ne očekuje i ne postoji privrednik koji se svojim poslom bavi zbog toga. Svako se obraduje kad neko to prepozna i vidi dobar primer preduzetništva – poručuje Kočalka.

SREBRNA I ZLATNA PLAKETA
Jubilarnu nagradu, odnosno srebrnu plaketu za 20 godina poslovanja dobilo je šest preduzeća: „Akvaplan”, „Ribobel” Jankov Most, Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj „Banat”, „Modital”, „Van Drunen Farms Evropa” (Van Drunen Farms Europe) Banatsko Karađorđevo i „Euroagri”. Srebrnom plaketom za 30 godina rada nagrađano je 13 firmi: „7 S Lego”, „Mattrejd” (Mattrade), „Oniks” (Onix), „Raca”, „VIS Evropa”, „Isko” (Isco), „Lodžik” (Logic), Ribnjak „Sutjeska”, „Helena graf” Aradac, Veterinarska stanica Zrenjanin, „Andromeda”, „Agromehanika” Klek i Auto škola „Zeleni talas”.
– Plaketa koju je zaslužila Veterinarska stanica Zrenjanin je potvrda za dugogodišnji uspešan rad. Mnogo nam znači i verujem da će pospešiti naše poslovanje. Naša firma postoji 30 godina. Da bi jedno preduzeće tako dugo opstalo, potrebno je međusobno poštovanje radnika, tolerancija i da su zaposleni zadovoljni kao što je to slučaj u našoj stanici – navodi Nikola Bikić, doktor veterinarske medicine.
Ribnjak „Sutjeska” je od 1984. godine bio deo Ribarskog gazdinstva Ečka, da bi 1992. postalo samostalno privredno društvo. Do 2005. godine, prema rečima generalnog direktora Vidaka Miloševića, firma je dobro poslovala i bila jedna od vodećih u Srbiji. Kako ističe, od 2005. do 2012. je bio period lošeg poslovanja, a 2011. je došlo do privatizacije.

– Ja sam u ovoj firmi od 2013 godine. Ribnjak radi u punom kapacitetu od 2014. i ponovo je na vodećoj poziciji u sferi uzgoja ribe u Srbiji. Srebrna plaketa za 30 godina rada i to što sam izabran za regionalnog poslovnog lidera govori da smo prevazišli sve prepreke i nagrađeni smo za uspešan rad. To su veoma značajna priznanja, posebno što u našem regionu ima mnogo uspešnih firmi – navodi Vidak Milošević.
Naša medijska kuća nedavno je proslavila 70. rođendan, te je ovenčana zlatnom plaketom.

– Svi u listu „Zrenjanin” su ponosni na priznanje koje nam je uručeno. Zasluge pripadaju zaposlenima i saradnicima u redakciji, marketingu, računovodstvu i tiražu. Nemerljiv doprinos u očuvanju kulta kvaliteta kompanije dao je dr Dušan Stupar, predsednik Nadzornog odbora. Izdavač lista „Zrenjanin” je privredno društvo koje je uspešno prošlo proces privatizacije. Posledice toga su isplate dividende našim akcionarima i u otežanim uslovima poslovanja – zaključuje Dalibor Bubnjević, generalni direktor i glavni i odgovorni urednik „Zrenjanina”.
Svečano uručenje plaketa održano je u petak, 25. novembrbra, u restoranu „Citadela 023”.

Iva Isakov

Foto: Jovan Drndak Njegović