PREKINUTA OBUSTAVA RADA U POŠTI SRBIJE: Na raspolaganju su sve usluge

Od ponedeljka 1. aprila na svim šalterima Pošta Srbije u Srednjobanatskog okrugu na raspolaganju su sve usluge koje se na njima i inače pružaju građanima privredi i društvenim službama, što smo proverili na šalterima u Zrenjaninu. Do okončanja obustave rada, započete u sredu, 27. marta došlo je posle razgovora zaposlenih u Javnom preduzeću „Pošta Srbije“ sa potpredsednikom ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem. Na ovom sastanku dogovoreno je, kako su javili prestonički mediji, da se do 4. aprila izvrši raspodela drugog dela dobiti za 2017. godinu, a da se 24. aprila isplati prvi deo dobiti iz 2018. godine.
Dogovoreno je da se drugi deo dobiti za prošlu godinu isplati u septembru.
Postignut je dogovor da se formira radna grupa za kolektivno pregovaranje.
Radna grupa ima zadatak da se pripremi pravi osnov za isplatu jednokratne ispate radnicima od 20 hiljada dinara. Njeni članovi imaju zadatak i da preispitaju opravdanost postojanja određenih radnih mesta, kao što su velik broj savetnika, pomoćnika i drugih „dupliranih“ radnih mesta.
Učesnici obustave rada dobili su garancije neće trpeti posledice zbog stupanja u štrajk.
Poštari iz Zrenjanina i okolnih mesta bili su najuporniji štrajkači. U danima od 27. marta do 1. aprila jedina usluga koju su pružali građanima bila je dostava penzija.

M. S-n.