PRIJEM I DODELA VUKOVIH DIPLOMA ZA ĐAKE OSNOVNIH I SREDNЈIH ŠKOLA: Nastavite da nižete uspehe u životu i školovanju

U bašti gradske kuće danas je upriličen prijem učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada koji su dobili diplome „Vuk Karadžić“. Ove godine 152 osnovaca dobilo je ovo veoma važno đačko priznanje, dok je srednjoškolaca 82. 

vukovci 010
Milana Nikin, učenica Zrenjaninske gimnazije, podelila je svoje utiske nakon prijema.
– Ove godine sam završila Gimnaziju kao vukovac i zaista sam ponosna na svoj uspeh tokom čitavog školovanja. Nije mi bilo lako, naravno, ali uz rad i trud sve se može postići.
Upisala sam Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu na budžetu, a opredelila sam se za inženjerski menadžment. Nadam se da ću i na studijama biti podjednako uspešna – kaže Milana Nikin, koja je tokom gimnazijalskih dana išla i na takmičenje iz engleskog jezika.
Vuk Vujčin, koji je pohađao Osnovnu školu „Đura Jakšić“, istovremeno je i vukovac i đak generacije u ovoj školi.
– Imao sam posebne diplome iz sedam različitih predmeta što prirodnih, što društvenih, a tu su i „Vukova diploma“ i priznanje na koje sam najviše ponosan – da sam baš ja đak generacije. Upisao sam društveno-jezički smer u Gimnaziji, a od jezika sam se opredelio za nemački i engleski. Planovi nakon srednje su daleko, za sada me zanimaju pravni i filološki fakulteti, videću gde će me put odvesti – priča odskorašnji mladi gimnazijalac Vuk Vujičin.

Poruka koju im je uputio zamenik gradonačelnika Saša Santovac sa pomoćnicima jeste da nastave sa uspesima u životu, a Grad će se truditi da im omogući najbolje uslove.
– Iza ove dece, njihovih roditelja i profesora stoje godine odricanja, ulaganja i rada na sebi. Prijem koji smo organizovali najmanje je što smo mogli da učinimo za njih koji zaista jesu ponos našeg Grada. Trudićemo se da im omogućimo što bolje uslove za nastavak života i školovanja, a onima koji odu na studije u velike gradove poručujemo da se jednog dana, kao stručnjaci vrate i budu nosioci razvoja grada – istakao je Santovac.


M.Malbaški
Foto: Jovan Njegović Drndak

vukovci 016

vukovci 002

vukovci 003

vukovci 005

vukovci 007

vukovci 006

vukovci 001

vukovci 008

vukovci 009

vukovci 013

vukovci 015

vukovci 017

vukovci 018