PRIJEM ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA SA PODRUČJA GRADA, NAJBOLJE PLASIRANIH NA TAKMIČENJIMA: Vama je mesto na bilbordima

– Vama, učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja našeg Grada, najuspešnijim na takmičenjima iz školskih predmeta i umetničkih veština, mesto je na bilbordima pre nego estradnim zvezdama. I bićete na njima. Čestitam vama, vašim roditeljima i nastavnicima. Ponosimo se vama!

Ovim rečima je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas otvorio svečani prijem za 267 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Grada koji su osvojili neko od prva tri mesta na takmičenjima.

prijem za ucenike 05_r

U ime nagrađenih zahvalio se Vuk Vujčin, učenik 8. razreda i đak generacije Osnovne škole Đura Jakšić”:

– Imamo razloga da se ponosimo, ali naši roditelji i nastavnici imaju možda i više razloga da budu ponosni. Verujem da u ime svih mogu obećati da ćemo nastaviti putem rada i sticanja znanja – kratko je sa svečane govornice u baroknoj sali Skupštine grada rekao Vuk Vujčin.

Vujčin je osvojio drugo mesto na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, drugo mesto na gradskom takmičenju iz poznavanja nemačkog i takođe drugo mesto na okružnom takmičenju iz hemije. Pored roditelja – kako je sam rekao – zahvalnost duguje profesorima Tatjani Stankov, Ivani Stefanović i Tanji Ković, koje su ga pripremile za nadmetanja održana mesec za mesecom: u martu, aprilu i maju.

prijem za ucenike 04_r

Posebna nagrada – ikona sa motivom surduličkih žrtava, dar Eparhije vranjske i vladike Pahomija, pripala je Gradu Zrenjaninu – za uspešno učešće Nenada Bogosenieva, učenika trećeg razreda Osnovne škole Đura Jakšić” na likovnom konkursu Otadžbina i sloboda – prošlost, sadašnjost i budućnost“. Pomenuti likovni konkurs je deo obeležavanja i pijeteta prema žrtvama stradalim od bugarskog okupatora u Prvom Svetskom ratu, na prostoru ovog dela Južne Srbije. Radi se o broju od oko 3.000 stradalih civila, što je utvrdila mešovita srpsko—saveznička komisija, u kojoj su bili i doktor Arčibald Rajs i američki novinar Vilijam Drajton.

M. S-n.

Foto: J. Njegović Drndak

prijem za ucenike 06_r prijem za ucenike 01_r prijem za ucenike 02_r prijem za ucenike 03_r