Prikrivanje kandidata za gradonačelnika

Piše: Dalibor Bubnjević

Iako nas od izbora deli pedesetak dana, stranke i dalje ne saopštavaju ko će im biti pretendenti za prvog čoveka Zrenjanina! Nejasna je preterana tajnost u delovanju ovdašnjih političara, budući da u svim anketama građani gotovo u vapaju ističu da žele da personalizuju vlastiti glas. Aktuelni zakon im tu ambiciju u značajnoj meri sputava.
Za sada je izvesno da će Liga socijaldemokrata Vojvodine predložiti Bojana Kostreša za nosioca odborničke liste. Reč je o zameniku Nenada Čanka koji je obavljao brojne odgovorne funkcije (predsednik Skupštine AP Vojvodine, narodni poslanik itd.).
Demokratska stranka je odlučila da u Zrenjaninu uđe u „koaliciju sa građanima“, ali i da javnosti predoči kandidata za gradonačelnika! Smatraju da će njihov predlog za pročelnika biti prihvaćen od strane birača, budući da je reč o osobi sa izuzetnom i nekompromitovanom biografijom. Demokrate i dalje vešto kriju o kome je konkretno reč.
Srpska napredna stranka mudro ćuti i još uvek ne obelodanjuje svog kandidata. Za razliku od opozicije, ne nalaze se u nezavidnoj poziciji, budući da je aktuelni gradonačelnik pokazao više nego očekivane rezultate tokom svog krnjeg mandata.
Ne bi čudilo da socijalisti podrže SNS kadra za najodgovorniju funkciju u Zrenjaninu…