PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI U KASARNI : Tomica Vasović na čelu zrenjaninskog Garnizona

Svečano i vojnički skromno danas je u Garnizonu Vojske Srbije u Zrenjaninu izvršena primopredaja komandne dužnosti. Dužnost zastupnika komandanta Garnizona je od pukovnika Nikole Dejanovića preuzeo je potpukovnik Tomica Vasović.

Svečana primopredaja obavljena je u prisustvu general pukovnika Đokice Petrovića, komandanta Komande za obuku Vojske Srbije.

Svečanost je počela himnom Srbije Bože pravde, koju je otpevala Milica Dosković, članica ansambla opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Svečanosti su prisustvovali načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Dragan Ćapin, predstavnici ostalih opština Okruga, MUP privrednog i kulturnog života.

Doskorašnji komandant Dejanović prelazi na visoku dužnost načelnika Štaba Komande za obuku Vojske Srbije u Beogradu.

Zastupnik komandanta Komande za razvoj Banatske brigade potpukovnik Tomica Vasović završio je Vojnu akademiju 1999. godine. Uspešno je, 2015. godine, završio komandno-štabni kurs usavršavanja na Vojnoj akademiji u Beogradu, jedan od najviših stepena karijernog vojno stručnog osposobljavanja u Vojski Srbije.

Ovom prilikom su kolege iz Garnizona u Zrenjaninu doskorašnjem komandatu Dejanoviću poklonili fudbalsku loptu, dres i tablu sa fotosima iz njegovog službovanja u Zrenjaninu.

M. S-n.

Foto: Jovan D.Njegović