PROBLEMI ZRENJANINACA SA RAČUNIMA ZA GREJANJE

Plasirane informacije bune građane

Našoj redakciji su se prethodnih dana javili sugrađani koji su se žalili na problem neočitavanja potrošnje prirodnog gasa u poslednja tri meseca, na to da nisu dobili račune, te na njihovo pogrešno obračunavanje.
Kako je objasnila Melanija Lojpur iz Javnog komunalnog preduzeća (JKP) „Gradska toplana”, građani sve nejasnoće koje imaju u vezi sa računima za daljinsko grejanje mogu poslati mejlom ili lično uložiti reklamaciju, prijaviti grešku ili predati molbu.
– Pri reklamacijama, važno je da znamo i na koju stavku računa se građani žale. Kada je u pitanju obračunavanje PDV-a i kamata, sve se sprovodi po zakonu. Ono što građane buni jesu informacije koje se plasiraju u medijima, a koje nisu propraćene zvaničnim dopisima i odlukama nadležnih. Bez zvaničnih odluka, „Toplana” mora postupati po zakonu – izjavila je Melanija Lojpur.
Kako je Lojpur rekla, ove godine 22.000 korisnika plina prešlo je u nadležnost JP „Srbijagas”. Iako nije bila u obavezi, „Toplana” je o promenama obavestila potrošače. Od toga je prošlo pola godine, pa, kako je predstavnica „Toplane” istakla, smatraju da je sada zadatak JP „Srbijagas” da o svim problemima i izmenama obavesti svoje korisnike.
Lojpur je dodala i da se veliki broj građana zbog nedostatka informacija javlja njima kako bi se žalili na probleme koji više nisu u njihovoj nadležnosti. „Toplana” će i dalje voditi računa o svemu što je u vezi sa daljinskim grejanjem, koje je ostalo u njenoj nadležnosti.
Svi građani koji imaju bilo kakav problem sa snabdevanjem, popisivanjem i obračunavanjem potrošnje prirodnog gasa, mogu se javiti na telefon za reklamacije za potrošače Srednjeg Banata 023/513-619, a sve informacije o tehničkim problemima možete dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 021 020.
J. Šormaz